104 norske broer har 'truet bæreevne'

104 broer er ifølge den norske avis VG.no i så slem forfatning, at bæreevnen er truet. Det viser en aktindsigt, som avisen har søgt i kølvandet på sagen om Skjeggestadbroen på E18-motorvejen syd for Oslo, hvor en bropille skred under broen.

Udskridningen var så alvorlig, at man straks afspærrede broen og nu planlægger at sprænge den, fordi den truer med at kollapse.

Læs også: Norsk ulykkesbro skal sprænges i luften

Aktindsigten viser ifølge avisen, at de mange broer lider af problemer som rust, rådne bærepiller og hovedbæresystemer, der er ved at gå i opløsning. På avisens hjemmeside er der en omfangsrig collage med billeder af diverse skader på broer.

De 104 broer spænder lige fra gangstier til motorvejsbroer, der bruges til daglig.

»Status er, at vi har en del broskader. Det er en del af vores arbejdsopgaver at inspicere, registrere og håndtere fundene. Og da fokuserer vi på de alvorligste skader,« siger senioringeniør Morten Wright Hansen i det norske Statens vejvæsen og tilføjer, at en driftsingeniør tilser broerne og rapporter diverse skader og mangler.

Læs også: Norsk ulykkesbro skal sprænges i luften

Politisk bliver ansvaret for det manglende vedligeholdelse placeret hos den forrige regering af den nuværende transportminister, Ketil Solvik-Olsen.

»Øget vedligehold har været meget højt prioriteret af den nuværende regering. Det blev desværre forsømt under den rød-grønne regering. Efter mange års forfald øger vi nu bevillingerne kraftigt og efterslæbet reduceres i 2015 for første gang i mange årtier.«

Bevillingerne til vedligehold af broer er øget med 40 procent fra 2014 til 2015 påpeger ministeren.

Norge har i alt 17.000 broer.

Kilde VG.no
Emner : Broer
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Når der nu findes et naturprodukt som er miljøvenligt som både forhindre rust og korrosion og samtidig stopper igangværende rust og korrosion. Produktet blev brug i gamle dage hvor mange skilte blev lavet i støbejern. Efter behandlingen kunne de holde i 100 år uden at ruste. Produktet hedder Lanolin er blevet brugt til rigtig mange ting. Men det har vist sig at være særdeles effektivt når det drejer sig om at stoppe igangværende rust og korrosion. Er der nogen der kan fortælle mig grunden til at det ikke er kommet mere frem i søgelyset, alle andre produkter hører man utrolig meget om, selvom de ikke er så effektive. Er det fordi de er gået under radaren på de mennesker som har med rust og korrosion at gøre. Jeg har et link her som fortæller lidt mere om Lanolinen som bliver kaldt Prolan. Jeg vil gerne høre jeres mening om dette. http://www.metal-supply.dk/product/view/11... MVH. Allan Levisen

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten