Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

WHO om coronavirus: Risiko for pandemi stiger

Illustration: skrotov / Bigstock

Udbruddet af den nye coronavirus, COVID-19, kan lede til en pandemi; dvs. en verdensomspændende epidemi. Det fortæller WHO på et pressemøde. Udbruddet startede i den kinesiske storby Wuhan i Hubei-provinsen, men har nu spredt sig til flere andre lande. Omkring 80.000 er smittet på verdensplan, og især i Sydkorea, Iran og Italien stiger antallet. I Danmark har vi endnu ikke set tilfælde af smitten.

Emner : Sygdomme
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via TV2 27. mar 2020 07:57 5
Spanien sender 9000 testkits tilbage til Kina
via Finans 27. mar 2020 07:56
Kunder aflyser byggeordrer på grund af corona
via Berlingske 26. mar 2020 16:16 29
2000 forskere kritiserer svensk coronastrategi
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

I Kina er smittespredningen inddæmmet voldsomt, og det ser ud, som om man får kontrol med sygdommen her.

Men i andre lande er der tale om en selvfødende udvikling, og det bl.a. i Iran der ikke er organiseret, så sygdomsspredningen kan styres.

Her i EU står kommissionen i vejen for lukningen af grænserne og de danske myndigheder udelukker nedlukning af regioner inden for landets grænser, på den måde som har vist sig effektiv i Kina. Dvs. at sygdommen vil få lov at sprede sig af politiske grunde.

Den måde, som medier og myndigheder informerer på, afslører det samfund, som sygdommen udfolder sig i.

 • I nogle sammenhænge beskrives sygdommen som en influenza (den har en dødelighed på mellem 2 og 4 % i Wuhan, det sted, hvor den har været længst)
 • I andre sammenhænge beskrives den, som om den slet ikke vil komme i det tal, som man har set (man lader som om, man ikke tror på, hvad der i andre sammenhænge beskrives som uundgåeligt)

Vore ledere kan slet ikke forestille sig, at noget kan være så vigtigt og alvorligt, at det kan medføre tiltag, der går ud over den hellige økonomi og den integrationsproces, som de lever ved og er sat i verden for at fremme.

Må de rådne op i helvede, og må de medier, som ikke kan finde ud af at kalde en spade for en spade, gå med i købet!

 • 7
 • 16

Tjo - men når Mette Frederiksen bliver stillet for en rigsretssag og anklaget for landsforraederi - da der 1. Dec 2020 er 2000 Corona døde i Danmark - så forstår hun nok hvilket fjols hun har vaeret og hvilke fjolser hun har valgt at lytte til ... Tja.... Nogen må laere på den hårde måde..

 • 0
 • 22

Er der noget videnskabelig evidens for den metode?

Hvad skal opholdstiden;t for organismen være i lys med X J/m*m?

Jeg har tidligere lavet simple forsøg med, bakterier og svampe spore. Der blev udsat for UV-lys. Resultaterne viste en stor sammenhæng mellem tid og "neutralisering af DNA"
Cellevægge i Virus = Protein baseret
Cellevægge i Bakterier = Lipid(dobbelt) baseret.

Eller er det blot en metode til at sælge noget sikkerhed, man kun har en formodning om vil virke?

 • 2
 • 0

Tja

https://www.politico.eu/article/parliament...

Hvis EU reagerer.... Så bør andre også.... Og nord Italien, Iran, Korea, Kina.... Er vel de områder som EU idag taenker på??

The European Parliament told employees to stay home if they have traveled to areas of Italy with multiple reports of coronavirus infections, according to an internal email sent to all staff Monday night...

 • 0
 • 0

Et normalt godt begavet person, fremkom med at han havde fundet et site, der påstod at Amerikanerne havde udviklet virus, der kun ramte asiater, herunder specielt kinesere.
Han blev meget vred da jeg tvivlede på påstanden, og spurgte ind til hans kritiske sans.

 • 4
 • 2

9:15 am: Turkey to close Iran border, halts flights
Turkey will close its border with Iran as a precautionary measure to halt the potential spread of coronavirus after the neighboring country reported 43 cases of the disease, Turkish Health Minister Fahrettin Koca said. All highways and railways will be closed as of 5 p.m. local time on Sunday and flights from Iran suspended.

https://www.cnbc.com/amp/2020/02/23/corona...

Har EU også lukket for indrejse fra Iran ?

 • 0
 • 1

@Per

Eller er det blot en metode til at sælge noget sikkerhed, man kun har en formodning om vil virke?

Desinfektion med UV er forlængst dokumenteret at virke, men almindelige lommelygter med UV lys virker ikke, det gør solarier heller ikke. Det skal være UV-C, den mest energi-rige del af UV spektret.

Virus kan smitte via f.eks. dørhåndtag og andet som berøres, og det er oplagt at desinficere overflader med UV-C hvor der færdes mange smittede, f.eks. på hospitaler.

Se f.eks. https://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet_...

 • 3
 • 0

Sundhedsstyrelsens anbefalinger,


Hun har UM og FE under sig - så hun ved at Tyrkiet for flere dages siden har lukket for graensen til Iran.... Og og og... Nej hun har et stort ansvar og hun bør overveje at lukke graensen straks nabo lande til Italien gør det... Og hun bør sende stats ansaette hjem - efter sammen principper som EU lige har gjort det.... Topchefen har ansvaret..!

 • 0
 • 10

Nej hun har et stort ansvar og hun bør overveje at lukke graensen straks nabo lande til Italien gør det...

Panik, panik, panik...

Italiens naboer har lige besluttet at holde grænserne åbne...

Og hun bør sende stats ansaette hjem - efter sammen principper som EU lige har gjort det....

Jeg har overordentligt svært ved at se hvad det skulle gøre godt for? Mener du virkelig at statsansatte generelt har en højere risiko end andre? Hvad med pædagoger? Skraldmænd? Politibetjente? Osv?

Jeg tvivler på at noget som helst tiltag kan hindre smitten i at brede sig, da vi i mange tilfælde aldrig finder patient nul. Vedkommende kunne være en rask smittebærer fra hvorsomhelst.

Topchefen har ansvaret..!

Hvis topchefen beslutter ud fra relevante fagpersoners råd, så kan der ikke drages noget ansvar!

 • 7
 • 0

Jeg tvivler på at noget som helst tiltag kan hindre smitten i at brede sig,


Det tror jeg er grundlaeggende forkert - Kina har reelt haft 760 milioner personer i hus arrest i 14 dage - og det har tilsyneladende virket - desvaerre evner ingen vest lande tilsvarende - skulle vi se starten på en udvikling som den kinesiske.

Iran er problemet idag - med nok 50% af befolkningen smittet inden 1 marts - og derfra bliver nabo lande med fly ruter til vesten vores reelle problem. Dør 2-3 % af Iran's befolkningen som følge af Corona og vestens manglende hjaelp - så har vores top ledere et ansvar.

Residential lockdowns of varying strictness — from checkpoints at building entrances to hard limits on going outdoors — now cover at least 760 million people in China, or more than half the country’s population, according to a New York Times analysis of government announcements in provinces and major cities

https://www.nytimes.com/2020/02/15/busines...

Jeg ved godt at mange fra "S" ikke synes om at kritisere Mette Frederiksen... Men kun 1 har magten til at ivaerksaette og afhjaelpe mange døde... "" surt tidspunkt at vaere statsminister på "":-(

 • 1
 • 7

Og den kan vi jo ikke stoppe.

I Kina, hvor smitten er opstået, der virker nedlukningen af regioner og byer.

Men i resten af den frie verden, hvor politiske ledere i den grad lever af og på fortællingen om det globale samfund, det fri markeds velsignelser, der er det alt for drastisk at lukke grænser og regioner ned.

Den her sygdom viser med al mulig tydelighed, hvor skoen klemmer.

EU-kommissionen har sat linjen officielt ved at gå ud og fraråde lukning af grænser. Det er ikke proportioneret, siger man.

Vore medier påstår nu, at vi slet ikke kan holde sygdommen ude, nede, og at der bare er tale om en influenza.

Det handler ikke om konspirationer. Det handler om, at vore magthavere ikke vil indrømme, hvor skrøbelig en model man bygger på, med så massiv en arbejdsdeling på globalt plan og så massive og ekstremt ressourcekrævende transportlinjer i produktionsledet for ikke at tale om de infame mængder af fossile brændsler der bruges på at smadre klimaet i den globale transportsekters tjeneste.

Vore ledere kommer til at brænde op i helvede, når det går op for befolkningen, hvad det er for et system, som de vil redde på bekostning af folkesundhed, klima og naturligt givne livsbetingelser.

Coronaviruset kan gå hen og blive den øjenåbner, der en gang for alle pillede tøjet af den gang mainstream fake news, som medier, erhversliv og politisk system lever på og af at pumpe ud i ansigtet på os andre, der aldrig har fået lov at fortælle dem, hvad vi mener om dem i deres egne statsstøttede "demokratistøttede" medier!

 • 5
 • 7

Tjo - men når Mette Frederiksen bliver stillet for en rigsretssag og anklaget for landsforraederi - da der 1. Dec 2020 er 2000 Corona døde i Danmark - så forstår hun nok hvilket fjols hun har vaeret og hvilke fjolser hun har valgt at lytte til ... Tja.... Nogen må laere på den hårde måde..

2.000 døde?

Det er ca. det samme der dør af influenza hvert år. Slipper vi med 2.000 dødsfald af Corona bør de ansvarlige få en medalje for at have håndteret situationen korrekt.

Det er andre ting, der kunne kalde på ansvar - hvis ens sigte er folkesundheden og at undgå dødsfald. Hver år dør 5 mio. mennesker ifølge FN direkte som følge af rygning. Hertil kommer passiv ryging etc. I dette århundrede vil 1 mia. mennesker dø pga. rygning, igen ifølge FN. Tyg lidt på tallet - og tag gerne en bid ansvarlighed med også - inden du spytter ud.

Corona skal stoppes - ingen tvivl om det - med alt hvad vi har af muligheder. Men brugte man samme energi på rygning (eller mange andre ting), ville gevinssterne i sparede menneskeliv være mange gange større.

Corona-indsatsen er bygget på frygt, og det er sjældent et godt fundament at bygge på.

 • 9
 • 2

National og International viden

Experts worry that few Middle Eastern countries are ready to respond effectively to the threat posed by the virus.

https://www.nytimes.com/2020/02/24/world/m...

Synes der er stor forskel på hvad der er International viden og hvad mange i DK tror er virkeligheden.

Ovenstående informative link er fra 24 Feb 2020.

Det kunne vaere godt hvis redaktionen laver en "udviklings artikel"

.. Desværre går det hurtigt i den dårlige retning - men selvom det er trist, bør vi forhold os til nyeste Internationale viden.

Tror det er en uge siden at Iran sagde at virus nok var i alle deres byer.. Og da de tilsyneladende desvaere ikke formår at indaemme.. Så går udviklingen hurtigt.

 • 1
 • 2

MF følger nok Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og jeg tvivler stærkt på at det kan bringe hende i vanskeligheder.

Styrelser tsk! tsk!
Underegnede ligger inde med fyldig dokumentation (brev mail m.m.) af en styrelse der gr. dumhed eller bevidst forsømmelse valgte at sidde på hænderne efter gentagen oplysning og dokumentation af straffelovsbrud begået af et aktieselskab som staten, inden for styrelsens resort, havde entreret med.

Strafferamme for det aktuelle lovbrud er op til 6 års fængsel.
Alle og enhver er selvfølgelig velkommen til kopi af dokumentation!

 • 0
 • 6

Det kunne vaere godt hvis redaktionen laver en "udviklings artikel"


Corona fokus - ikke om andre styrelser.

Husk at vores UM og FE generelt har viden flere dage før medier som DR og TV2.

Og se hvor meget 2 personer på et hotel på Tenerife har fyldt i medierne - mens udviklingen og lukkede graenser i mellem østen har vaeret minimal.

Lidt perspektiv

"
Jo Moore, within an hour of the September 11 attacks, Moore sent an email to the press office of her department suggesting: "It's now a very good day to get out anything we want to bury. Councillors' expenses?" Although prior to the catastrophic collapse of the towers, the phrase "a good day to bury bad news" (not actually used by Moore) has since been used to refer to other instances of attempting to hide one item of news behind a more publicised issue.
"
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_po...

Tja.... Ser vi det iøjeblikket....

 • 0
 • 6

Tyra Grove, ekspert i epidemier, påsår her, at tiltagene i Italien er populistiske, først og fremmest sat i værk for at få det til at se ud som om man handler på det politisk i Italien, mere end man forsøger på at stoppe spredningen, fordi de ikke virker!

Hun kunne, men det vælger hun ikke at gøre, have fremhævet, at de måske ikke er drastiske nok. Det, at man var først med nogle tiltag, er ikke bevis på end sige indikation for, at de tiltag, som Italien forsøger at sætte i værk nu, er for drastiske, eller at dem, der gik forud for afsløringen af spredningen i Italien var meningsløse.

Indslaget begynder med en lakonisk indrømmelse af, at man faktisk ser ud til at have fået styr på spredningen i Kina, og det nævnes også at det selvfølgelig skyldes de meget voldsomme metoder, som man bruger her med at lukke byer, regioner osv. ned, styre trafikken og transporten til og fra de mange karentæneramte mennesker.

Hendes såkaldte ekspertudsagn er som skåret til efter politisk diktat, noget som kommer eksplicit fra EU-kommisionen, som afslører, at man allerede nu foretrækker at lade være med at gribe problemet an lige så drastisk, og effektivt, som Kina har gjort, og som WHO anbefaler.

Kommissionen vil hellere se smitten sprede sig, end den vil se økonomien blive ramt af uger og måneder med nedlukkede byer, regioner og lande.

Det er om noget beviset på, at man af politisk økonomiske årsager fravælger folkesundheden, og det er ikke sikkert, at man har overskuet konsekvenserne af sine handlinger.

Med en dødelighed på mellem en halv og fire % blandt fx 60 % af befolkningen, befinder vi os på noget der kan betyde flere hundrede tusinde døde allene i DK. Det vil den gældende politiske orden ikke kunne overleve, hvis det kommer til at stå i lyset af de muligheder, Kina viste os.

Jeg troede faktisk at vores demokrati var i stand til at agere med større autoritet i sådan en situation.

 • 3
 • 8

The Guardian live updates skriver et stykke nede 19:16 om første græske coronavirus tilfælde.

The 38-year-old, while not publicly named, has been identified as a well-known designer who had travelled to northern Italy to attend Milan’s fashion week. She returned to Thessaloniki, Greece’s northern capital, on a Ryanair flight on Sunday and admitted herself to hospital after beginning to feel unwell on Tuesday.

A friend who flew with her on what he described as a “packed plane” told Live News the woman “seemed fine, we didn’t understand that anything [was wrong] with her”.

https://www.theguardian.com/world/live/202...

dvs. at den 38 årrige har været symptomfri smittebærer i ca 10 dage.
Det vil kræve kinesisk disciplin at modgå.
Heldigvis kan Kina siden centralkomiteen tog Milton Friedmans samfundsdestruktive lære til sig ikke længere betegnes som kommunistisk for ellers, gud forbyde det, så kunne nogen måske fristes til at sige hurra for kommunisme:-)
Det er en tankevækkende utopi at en eller anden form for karantæne indtil en vaccine er klar ville give verden et pusterum til at overveje hvad det i grunden er vi har gang i.

 • 1
 • 2

, hvis det kommer til at stå i lyset af de muligheder, Kina viste os.

Ikke "hvis" men "når"... Skaden er sket - efter Italien udbrudet startede, skulle EU have lukket ned som Kina - nu følge EU en Iran lignende strategi - og jeg forstår godt at Mette Frederiksen ikke vil holde 1 Maj tale foran måske 1000 smittede i Felledparken. Der kan blive "lynch stemning" mod de politikere der burde have haft viden og som burde have sat befolknings sikkerhed over egen politisk comfort.

 • 1
 • 4

Jeg tror ikke helt, at man kan udelukke, at Kina stadig kan miste kontrollen med sygdommens udbredelse, men det ser faktisk ud, som om man har held med det.

Og, ja, nu står det tindrende klart, at vore ledere ikke vil gribe til de nødvendige metoder. Man har kastet håndklædet i ringen, og medierne viser sig som de fake news mainstream betalte forlængelser af den herskende orden.

De danske medier især taler entydigt i forlængelse af EU-kommissionens fordringer, når de fremfører;

 • Det er bare en influenza
 • Den kan alligevel ikke stoppes
 • Vi satser på befolkningens selvdisciplin (underforstået, vi gør alt hvad vi kan, dvs. behandler dem, der måtte komme, leder lidt efter smittekilder, men lukke ikke ned for international trafik eller nationale byer, regioner)

Problemet for den herskende orden, de lede ledere, er:

Det er ikke nogen influenza https://www.lavanguardia.com/ciencia/20200...

2,7 % af de mænd, der får sygdommen dør. Det er ikke kun i forvejen syge, og det er heller ikke kun gamle, men i høj grad de segmenter, som udgør flertallet af den europæiske befolkning, som er relativt gammel.

Kina har allerede vist os, hvordan vi kan stoppe sygdommen, det anbefales fra WHOs side, at man bruger Kinas metoder.

Det, der uspiller sig for fulde gardiner, er et samfund af selvbestaltede ideologiske smagsdommere, som alle hver især har tilskrevet sig den fulde ret til at bestemme, hvad der er rigtigt at gøre i denne situation.

Ingen reel og vidensbaseret sand autoritet i den frie verden.

Det her kommer til at smadre hele den vestlige verdens selvforståelse.

Økonomien kan ikke leve med de nødvendige tiltag, derfor ofrer man den ikke for folkesundheden. Men økonomien og hele den herskende orden kan ikke leve med 10 millioner døde europæere.

 • 1
 • 3

Hvad er egentlig jeres agenda?

Sprede had mod politikere?
Vælte regeringen?
Indføre diktatur?
Sprede panik med falske nyheder?

Jeres beundring for Kina og Kinas diktatur forstår jeg ikke. Havde Kinesiske myndigheder været bare en smule fremme i skoene, så havde der aldrig været en epidemi, hverken i Kina eller andre steder. Smitten er med stor sandsynlighed overført fra levende vilde dyr på et madmarked, præcis lige som SARS. SARS epidemien burde have været en øjenåbner, men Kinesiske myndigheder har i den grad sovet i timen.

Det er mange steder aldrig lykkede at finde patient nul, den først smittede. Det betyder at smittekæden ikke kan udredes fuldt ud, at milde "forkølelser" ikke opdages at være covid, samt at et ukendt antal raske smittebærere går rundt overalt i verden.

Nedlukning a la Kina kan sikkert udskyde epidemien, men det er meget naivt at tro den kan stoppes helt.

Nyheder fra Kina skal nok tages med betydeligt forbehold. Nyhederne derfra er stramt statsstyrede, og næppe pålidelige.

 • 4
 • 3

Vi hørte flere  i starten  fortælle at virussen kunne mutere og forværres. Er  den tale  forstummet fordi det er blevet afvist? Eller hører vi snart kaptajnens signal der fortæller at nu er mandskabet ikke længere forpligtet til at redde passagererne og nu må enhver redde sig selv, ligesom på Estonia?

 • 3
 • 4

Nyheder fra Kina


Enig - men det ser umidelbart ud til at deres strategi virker. Kina havde en dårlig start og EU ser også ud til at have fået en dårlig start. EU havde/har mulighed for at laere af Kinas erfaringer.

Vi ser Danfoss, Maersk, EU Kommision reagere anderledes... Og mon ikke de er klogere end dem vi har i Sundhedsstyrelsen....

Vi har et fantastisk demokrati.. Men vi har ikke erfaringer med alvorlig krise styring.. Og det frygter jeg vi og alle EU landene får brug for.

Laeste at USA satte 17 Milliarder $ af til Corona krise... Håber DK saetter det dobbelte/indbygger af. 2020 kan gå over i verdens historien, som året med dårlig krisestyring.

Vi skal fortsaette med at debatere udvikling og muligheder... Vi er nok ikke enige... Men vores demokratiske styrke ligger i at vi debatter og ikke "håner/mobber " med " negative pile".

Kina satte reelt 760 milioner borgere i 14 dages hus arrest... Er vi villige til at saette Sjaelland i 14 dages karentaene??

 • 1
 • 3

Jeres beundring for Kina og Kinas diktatur forstår jeg ikke. Havde Kinesiske myndigheder været bare en smule fremme i skoene, så havde der aldrig været en epidemi

Er det off topic at mistænke danske myndigheder for heller ikke at være helt fremme i skoene ?
Har du hørt om MRSA?
Jeg men mener det er 11,000 Euro pr patient iflg Odense Universitetshospital
Ikke sikker på om den udgift modregnes i eksportstøtten:-)

https://www.journalofhospitalinfection.com...

 • 2
 • 1

Efter at have set WHO's nyhedskonference om Covid-19, virker det som om at Kina har styr på COVID-19. De har beredskab på plads til at håndtere smitten, samt behandling af smittede, ligesom der er en stor bevidshed i befolkningen om sygdommen.

I Wuham er behandlingssystemet stadig kraftigt belastet af mængden af kritisk syge, men antallet af dødsfald per dag er faldende. Antallet af nye smittede per dag er kraftigt faldende i Kina.

To timers nyhedskonference her (de først 8:45 kan skippes)
https://www.youtube.com/watch?time_continu...

 • 1
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten