Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

WHO afviser fare ved at drikke vand med mikroplast

Illustration: Roger McLassus og CC BY-SA 3.0 (Wikipedia Commons)

Drikker du et glas vand med mikroskopiske plaststumper i, skylles plasten ud igen med urinen, skriver Verdenssundhedsorganisationen WHO i en ny rapport. WHO har sammenlignet en række studier om mikroplasts betydning for menneskekroppen og oplyser på et pressemøde, at de med en ret stor sikkerhedsmargin kan sige, at det ikke er farligt at drikke vand med mikroplast. Samtidig opfordrer de til, at der bliver lavet flere studier om mikroplast i drikkevand

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via The Guardian 17. feb 2020 10:42 4
Tysk domstol forbyder Tesla at fælde træer
via TV2 Lorry 17. feb 2020 09:47 14
Trafikforsker tvivler på BRT-busser som alternativ
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det undrer at WHO ikke anbefaler at vi bør drikke vand med mikroplast, eller ligefrem tilsætte microplast for at få bedre helbred.
Nå man skal ikke være for ond ved dem. De prøver bare at hjælpe på overbefolkningen.

Måske kan vi også CRISPR et gen ind så vi ligefrem kan fordøje plast. Hvorfor har ingen tænkt på det før? En plast precurser i afføringen!

 • 4
 • 7

Det undrer at WHO ikke anbefaler at vi bør drikke vand med mikroplast, eller ligefrem tilsætte microplast for at få bedre helbred.


Hvorfor skulle WHO gøre det? De siger blot at forskning viser at mikroplast ikke syntes at være skadelig at indtage med drikkevandet. Det er ikke det samme som at sige at det så er sundt at indtage.
Tag ikke fejl - Jeg er grundlæggende af den opfattelse at mikroplast ikke skal forefindes i vores drikkevand - og heller ikke i andre drikevarer, fødevarer, eller generelt i natur og miljø for den sags skyld, uanset om det er skadeligt eller ej. Men hvis forskningen viser at det ikke er skadeligt at drikke, så er det naturligvis hvad WHO må og skal melde ud.
Det betyder jo ikke at vi så ikke kan eller bør at gøre noget ved det. Dels kan det jo vise sig senere (når der er forsket mere i det) at det alligevel er problematisk, og dels er vi jo ikke de eneste levende væsner på denne planet, og det kunne jo tænkes at (mikro)plast er skadeligt dem selv hvis det ikke er skadeligt for os.

 • 7
 • 1

Ebbe: Det er vist ret klart at WHO er mere end ude på glat is. Det er usandsynligt at den påstand er sand og der kan kun være en årsag til at WHO våger sig ud på glat is.

Sarkasme er tilladt her.

 • 0
 • 5

Der står at plasten skylles ud af kroppen med urinen. Kan det virkelig passe? Dvs at plasten passerer fra mavesæk og tarm videre til blodbanen, og derfra via nyrerne til urinvejene.
Mit umiddelbare bud ville være at plasten forblev i tarmsystemet indtil det nåede bagdøren ud.

 • 1
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten