close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Voksne kan få gratis vaccine mod mæslinger fra april

Illustration: Blakespot (Flickr)

Sundhedsstyrelsen tilbyder fra april, at voksne danskere kan få en gratis MFR-vaccination, der virker mod mæslinger, fåresyge og røde hunde. Selvom Danmark er på WHO's liste over lande, hvor mæslinger er udryddet, er der stadig mange voksne, der ikke er beskyttet mod sygdommen. Der ses stadig enkelte tilfælde af mæslinger i Danmark, og voksne kan også risikere at blive smittet i udlandet.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via CNBC 19. jun 2018 07:46
Tesla: Mulig sabotage på Tesla-fabrik
via Süddeutsche Zeitung 19. jun 2018 07:59 10
Audis direktør varetægtsfængslet for dieselskandale
via Politiken 19. jun 2018 07:25 20
Den danske CO2-udledning forventes at stige

Mere "reklame" for vaccination.
Kunne medierne ikke bringe uvildig videnskabelig dokumentation for vacciners effekt og sikkerhed , fordele og ulemper, så alle har mulighed for at tage et informeret valg?

  • 2
  • 27

Hvis man læser nedenstående er der vel ingen tvivl om at man skal vaccineres.
/Lars

"Tilbage i 1960’erne, hvor man ikke vaccinerede imod mæslinger, døde ca. ét barn ud af hver 3.300 mæslingesmittede. Men siden er hospitalsvæsenet blevet så meget bedre til behandle mæslinger, at der i 1986 – året før MFR-vaccinen blev indført – skulle smittes 12.100 med mæslinger, før én patient døde.
I Danmark har vi ikke haft et dødsfald af mæslinger siden 1989. Efter mæslingevaccinen blev indført i 1987"

  • 15
  • 2

Kunne medierne ikke bringe uvildig videnskabelig dokumentation for vacciners effekt og sikkerhed , fordele og ulemper, så alle har mulighed for at tage et informeret valg?


Der er desværre meget bedre salg i at blæse en stemning op frem for at forholde sig neutralt og nøgternt. Den uvildige videnskabelige dokumentation du søger kan du finde i diverse videnskabelige tidsskrifter, men hvis det skal være præcist så bliver det også kompliceret. Derfor må vi sætte vores lid til vores sundhedspersonale som netop er kvalificerede til nøgternt at vurdere effektiviteten af en behandling og rådgive os omkring fordele og ulemper.

At tro at hele lægestanden og alle forskere herhjemme er i båd med medicinalindustrien virker ret langt ude hvis du spørger mig. Det er i båd med at tro at jorden er flad og at vi aldrig har landet på månen.

Før vi havde vacciner, døde folk på stribe af sygdomme som vi i dag ikke skænker en tanke. Det er netop pga. vaccinerne at vi ikke behøver at bekymre os om dem, men alle de sygdomme vi har glemt kan blive dagligdag igen hvis folk over en bred kam begynder at droppe vaccinationsprogrammerne.

  • 16
  • 2