Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Vismænd advarer regeringen mod at tillade nye olieboringer

Regeringen bør skrue ned for olieudvindingen i den danske del af Nordsøen og derfor udskyde planerne om at give grønt lys til ny olieefterforskning og -udvinding, indtil der ligger en klimaplan klar. Sådan lyder udmeldingen fra de økonomiske vismænd forud for den regeringens kommende udbudsrunde, hvor fire olieselskaber har søgt licens til nye olie- og gasprojekter med en tidshorisont helt frem til 2055.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det lyder flot, men vindmøller består af en hel del materialer der er basseret på olieproduktion. Vi snakker her vigtige komponenter som vinger og nacelle samt ja smøring af mekanik mm.

Ja så derudover praktisktalt alt vi producerer indgår materialer basseret på olieproduktion, men ok hvis vi alligevel skal importerer alt dyrt i fremtiden så ja kan det vel også være lige meget om vi selv producerer noget.

Jeg tvivler på ordet "vis" i den titel, den er vist ved at være ligeså udvandet som alle andre titler....

  • 4
  • 11

Mon ikke der kan blive en tønde olie eller to fra de eksisterende oliekilder til at smøre vores vindmøller? Og kun rettidig omhu at skrue ned for fremtidens olieudvinding samtidig med, at vi bliver bedre til at benytte vedvarende alternativer og ser nødvendigheden af at lade det fossile blive i jorden...

  • 6
  • 7

Selvfølgelig skal vi da bare fortsætte - det giver jo mammon - og Parisaftale og klimaforandringer er jo ikke noget, vi skal tage alvorligt. Det må de næste generationer rode med - bare vi kan score kassen og fortsætte vores svineri og overforbrug. Ironi kan forekomme. Dejligt at se at selv økonomer nu kan se fornuften i at stoppe/reducere olieudvindingen.

  • 11
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten