Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard
Skal de potientielle private udbydere betale for de i forvejen skatteyderfinancerede trafikoplysninger?
Det er nok den helt specielle form for "liberalisering", hvor befolkningen tvinges til finansiere private virksomheder. På samme vis som ved TV, Sommerhusudlejning og Elbiler.
til redaktionen sidst i oktober, men det var/er åbenbart ikke vigtigt nok. ;-)
Beslutningen om at lukke de forskellige trafikapps, som der åbenbart er taget i Vejdirektoratet, virker hverken gennemtænkt eller velfunderet, men derimod uhyrlig tåbelig og på kanten af det fornuftige.
Trafikken på både motorveje og omkring de større byer er idag voldsomt udfordret, og en hjælp er at få hurtig information ud omkring uheld og køer, hvilket vejdirektorates trafikapp gjorde ganske godt. Desværre deler ledelsen hos direktoratet åbenbart ikke denne opfattelse - men er den i tråd med ministeriet og politikernes ?
Jamne så er det da godt at vi har informationstavlerne på motorvejene - host host.
... vinkes der kraftigt med store vognstænger fra toppen af det politiske system og ned igennem de offentlige institutioner om, at man ikke skal indgå i konkurrence om noget, som det private marked kan gøre lige så godt eller bedre. Det er også den ånd, der ligger bag denne beslutning.
Vejdirektoratet indsamler trafikinformationerne, og stiller dem frit til rådighed for private aktører, som så må skabe sig en forretning på at udnytte og videreformidle disse data. Så længe Vejdirktoratet driver sin egen (gratis) app, vil det være vanskeligt for private at komme ind på dette marked.
Så set med erhvervsøjne er det vel ret entydigt en fornuftig beslutning at lade markedet overtage tjansen med at lave trafik-apps.
Om det er lige så entydigt fornuftigt set fra trafikanternes (og dermed skatteborgernes) side, må tiden vel blot vise....
Vanskeligere at komme ind på markedet? Der er ikke nogen private aktører der har ønsket eller på nuværende tidspunkt tilbyder alle de funktioner som Vejdirektoratets 2 apps har gjort samlet, på nær mængden af trafik og parkeringspladser (i et geografisk indsnævret område).
Hvilke private aktører viser serviceniveauet af veje samt hvor der er saltet på vejene? Hvilken temperatur vejene og luften har? At lukke en app der inkludere Trafikinfo, Vejarbejde, P4 Trafik, Webkamera, P-pladser, Glatføre, Saltning, Temperatur og vindforhold er for mig en gåde.
Men jaja, lad mig blive bruger af en privataktør der levere dårligere service og sælger min oplysninger, tak.
Eller måske tværtimod. Som jeg ser det, så er det da meget fornuftigt, at overlade info'en af bilisten, til fx. den GPS han i forvejen har. Så er der i det mindste en skærm mindre at holde øje med.
Eller også kunne man undgå GPS'en som danske bilister alligevel ikke har, og satse på den mobiltelefon som alle danske bilister i forvejen har?
Opgaverne bør flyttes over til Politiet - som idag koordinerer med redningsfolk og kommuner og medier.
Jeg antager, at data vil stilles gratis til rådighed for app’s, private såvel som hjemmebyggede, vis en fornuftig API.
DMI har gjort det samme og stillet alt deres data gratis til rådighed for udviklere, det samme gælder skråfoto-data og datastyrelsen har vist lagt et generelt spor i den retning.
Jeg er ikke synderligt liberal, men for mig virker det naturligt at det naturlige monopol i trafikovervågning og databehandling ligger på offentlige hænder, men brug af data kan ske på markedsvilkår: jeg glæder mig f. Eks. Meget! til at nogle laver en ny app fremfor DMI, som med deres nye design har knaldet helt op i det - og indtil da er jeg glad for yr.no...
Ps. Hvilket så får mig til at undres over hvorfor alle lande selv har nationale meteorologiske institutter, med egne modeller, computere osv. - alle ved ar YR er bedst på en række fronter, så hvorfor ikke vare lukke denne service fra DMI eller i øvrigt lave et fælles EU vejr-center med fri data og API... anyhows, det er en anden snak ?
Det ligner slående et tidligere indgreb, eller snarere et overgreb, hvor den liberale minister Lars Chr. Lilleholt under overskriften: "Klima- og vejrdata fra DMI skal gøres gratis", gav næsten 100 millioner i erhvervsbistand sammen med en årlig million besparelse. Eller kort: Skatteyderne skal hvert år betale for at blive udsat for reklamer når de skal se DMI's vejrkort.
Det er vel et godt eksempel på uforståelig dataindsamling. DMI har til formål at oplyse befolkningen og advare befolkning og myndigheder om eventuelt farligt vejr. Jeg kan ikke få øje på nogen som helst grund til, at man har brugt skattepenge på at lave skråfoto. Uanset om det måtte kunne bruges til mere noble formål, end indbrudsplanlægning, så er det altså ikke en statslig opgave.
før betalte vi omkring 65 kr/året, nu betaler vi indirekte optil 1000 kr. om året frodi en statlig org ville spare nogle få millioner. dårlig liberal borgerservice.
Måske man kan helt undgå at sende data til nogen. De mobiltelefoner som alle har, sender jo alligevel data til f.eks. Google maps så man kan se hvilken vej der p.t. er den hurtigste.
Problemet med mange GPS'er er at de er langt fra at kunne modtage den slags data overhovedet.
Jeg skriver bestemt ikke i mit indlæg, at jeg er enig i tankegangen. Jeg forklarer bare, hvad det er for vinde, der blæser igennem den offentlige sketor (eller i hvert fald i staten), og at det er den væsentligste årsag til nedlukningen af app'en. Formålet er at give plads til private aktører, der kan udnytte og skabe værdi af de statsligt indsamlede data.
Så kan man lide det eller lade være. Men sådan er det.
Emnet bør debatteres mere offentligt - måske som dette emne debatteres idag.
" Folketingets Transportudvalg har kaldt i åbent samråd om stop for overførsel af opgaver med afvikling af køreprøver med videre fra politiet til Færdselsstyrelsen. "
Kilde - https://www.ft.dk/udvalg/udvalgene/TRU/kal...
Tror vi kan have fordele ved at Politiet styrer data om veje og dem der bruger dem.
Ser at Politiet informerer sådanne her " dag kl. 12:48 Politiet: Seks tilskadekomne i motorvejsuheld
Sydjyllands Politi skriver på Twitter, at der er 14 køretøjer involveret i uheldet på Esbjergmotovejeren. Det er seks personer, som er kommet lettere til skade. i dag kl. 12:34
" https://www.dr.dk/nyheder
Godt for dem der er på twitter og som lige følger politiet (nok mest journalister).
Når det så er sagt, så er der nok en vis pragmatisme i det her, at politiet har fundet ud af at det er der der er størst udbredelse.
Selv da sirenerne gik i gang i hele vestjylland, var twitter det enste sted man kunne få besked om hvad der var sket.
Nu er de lukket ned.