Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Vedvarende energi ramte to nye rekorder i 2019

Illustration: Danish AirPhoto

To nye rekorder: Vindmøller, solceller og andre grønne teknologier forsyner nu mere end en tredjedel af verdens elektricitet, og knap tre fjerdedele af den elektricitetskapacitet, der blev bygget på verdensplan i 2019, består af vedvarende energi. Det viser ny data fra International Renewable Energy Agency (IRENA). I 2019 blev der derudover nedlagt flere fossile kraftværker i Europa og USA, end der blev bygget. Rettelse: Tidligere stod der, at de grønne teknologier forsynede mere end en tredjedel af verdens energi, men som en opmærksom læser har nævnt, så er der tale om elektricitet.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Artiklen snakker om kapacitet og ikke reel produktion.

Jeg har prøvet at se om jeg kunne finde noget i kilderne omkring produktionen og at disse kan bekræfte at vedvarende forsyner en tredjedel af verdens energi, men ser ud som om jeg vist hellere må bruge google til at bekræfte/afkræfte den påstand.

IRENA er nok også en af de værste kilder man kan bruge i energisammenhæng. Ren industri interesse/lobbyorganisation.

 • 5
 • 10

Rolf.

Du får kun 👎for at holde dig til sandheden og til den reelle verden på debatten her. Ingeniøren er kun forbeholdt vindmølle og solcelle fans og ansatte i den branche.

Der er vigtigt at holde drømmen i live, og fortrænge virkligheden, om at det er Kul, Olie og Gas der forsyner os med 80% af vores energi. Nu som for 30-40-50 år siden.

 • 4
 • 18

Det er først nu at der er kommet teknologi, der kan fortrænge kul, olie og gas.

Nå ok det var der vist ingen der fortalte Frankrig og Sverige i sidste århundrede.

Så kunne du sige at det først er nu vi kan lave syntetisk brændstof som er et krav for at fortrænge resten af fossiler, men nej den teknologi var også til rådighed den gang og længere tid tilbage, men er ligeså så lidt økonomisk dengang som den er i dag.

Så elbiler? Nope producerer ikke energi så de fortrænger intet uden energikilden der skal forsyne dem. Men tilgengæld vil elbiler i Frankrig eller Sverige fortrænge fossiler helt. Sikkert mere økonomisk end med syntesebrændstof, dog ville brændstofbiler der kører på syntesebrændstof bruge færre ressourcer end elbiler og dermed også udlede mindre givet at syntesebrænstoffet er produceret på CO2 fri energi og ikke et eller andet biomasse bluff.

 • 3
 • 12

Vindmøller, solceller og andre grønne teknologier forsyner nu mere end en tredjedel af verdens energi

her nogle nok mere 'ædruelige' tal:

Verdens (primære)energiproduktion (2018):

kul 27% naturgas 24% vandkraft 7% kernekraft 4% olie 34% VE 4%

Verdens elproduktion (2018):

kul 38% (natur)gas 23% vandkraft 19% kernekraft 10% olie 3% 'sol & vind' 7%

Fordelingen har næppe ændret sig radikalt på blot ét år!(?).

Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/World_energy...

 • 2
 • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten