Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Vaccine mod corona-virus vil tage mindst et år

Illustration: Bigstock/Tyrannosaurus

Det vil tage mindst et år at udvikle en vaccine mod det nye coronavirus. Det vurderer den internationale vaccinealliance Gavi. Ifølge Gavis topchef, Seth Berkley, vil det tage måneder, før kliniske undersøgelser kan påbegyndes og mindst et år, før en vaccine kan blive almindeligt tilgængelig. Forskere har allerede gjort virussets arvemasse offentligt tilgængelig, og det betyder, at organisationer rundt om i verden kan begynde at udvikle en vacciner. Det kalder Seth Berkley for en god nyhed, og han tilføjer, at det er lettere at udvikle vacciner mod et coronavirus end andre sygdomme som f.eks. malaria eller hiv.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Technology review 27. feb 2020 14:35
Genomgigant i prisrekord: Kun 100 $ for hel-genom-sekventering
via The Guardian 27. feb 2020 12:24 1
Paris-aftalen blokerer for ny Heathrow-landingsbane
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Tyske nyheder siger "Xi jinping - alle fra partiet og regeringen skal saette kampen mod Corona virus indaemning som højeste prioritet - en epidemie er brudt ud"
Zdf text side 123

 • 2
 • 1

Så mon ikke det går når det kommer til stykket.
Om ikke andet kan det være anledning til bedre hygiejneprotokoller i vores samfund. Såsom ingen offentlige berøringsflader, dagplejebørn skal ikke tvangsinficeres med alt fra alle som de gør nu etc

 • 0
 • 5

Jeg har flere gange undret mig over al den panik der opstår omkring eks. vis i dette tilfælde Corona virus (men også "fugle" influenca osv.). Mig bekendt er der pt. i underkanten af 3000 smittede på verdensplan og ca. 80 døde. Holdt op mod mængden af mennesker der må lade livet til "almindelig" influensa årligt (på plejehjem osv.), virker det som en forholdsvis begrænset skade, selv hvis hele kloden skulle blive smittet. Jeg tænker det er noget med at den kan modificeres og blive farligere, man kan alle viruser ikke det?

Hvad er det konkret der gør, at folk panikker over Corona virus og ikke al muligt andet (svine influenca eks.)?

 • 0
 • 1

Hvad er det konkret der gør, at folk panikker over Corona virus


Jeg har nu ikke lagt mærke til en eneste, der har panikket, men at man, klogt nok, følger udviklingen tæt.
Det er et nyt sygdomsagens i udvikling. Vi ved ikke hvor alvorlig det er, og hvor det ender med hensyn til smittepredning. Det kan gå i sig selv igen, men har også potentialet til at blive en alvorlig sygdom som vi skal trækkes med fremover.

Der er åbenbart en forholdvis lang inkubationstid, som betyder at man både har undervurderet smittespredning og virulens.

 • 1
 • 0

Hvad er det konkret der gør, at folk panikker over Corona virus og ikke al muligt andet (svine influenca eks.)?


Da en smittet kan sprede smitte før symptomer viser sig.
Den er ikke dødelig for alle, så der kan være mange smittebærer
ASF rammer kun svin.

Problemet med vira, er at den med tiden muterer. Så vacine ikke nødvendigvis vil virke på en fremtidig variant. Så inddæmning/karatæne er det mest effektive lige nu.

 • 2
 • 0

Jeg har flere gange undret mig over al den panik der opstår omkring eks. vis i dette tilfælde Corona virus (men også "fugle" influenca osv.). Mig bekendt er der pt. i underkanten af 3000 smittede på verdensplan og ca. 80 døde.

Panik og panik? Nærmere bekymring.

To grunde til bekymring:

Den er beslætget med SARS (dødelighed ca. 10%) og MERS (dødelighed ca. 30%). Og den vil med sikkerhed mutere.

Den spanske syge viser hvor galt det kan gå: Over 50 millioner døde, heraf 14.000 danskere. Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Den_Spanske_...

Det behøver selvsagt ikke at gå så galt, men det kan gå så galt.

 • 3
 • 0

Panik er måske også det forkerte udtryk, jeg fik mig bare en brat opvågning da jeg så faldet på aktiemarkedet her til eftermiddag, og kunne så forstå på CNBC og lignende at det skyldes frygten for Corona virussen.

Men tak for svarene, så blev jeg det klogere.

 • 2
 • 0

... Mange kan være smittet av viruset
Det reelle tallet på antall smittede av coronaviruset er trolig i nærheten av 25.000, mot de 2.744 bekreftede tilfellene, ifølge beregninger gjort i Hongkong.....

... Gabriel Leung, som leder Li Ka Shing-fakultetet for medisin ved Universitetet i Hongkong, opplyste på en pressekonferanse mandag at deres forskning tyder på at rundt 44.000 personer er i inkubasjonsstadiet...

Kilde https://www.nrk.no/urix/50-millioner-er-is...

 • 2
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten