andre skriver

Usociale pukkelhvaler stimler sammen i hundredevis, og ingen aner hvorfor

Normalt er pukkelhvaler usociale, og derfor undrer det forskere, at mange hundrede forholdsvis unge hvaler stimler sammen ved Sydafrikas kyst lige nu. Noget, de aldrig har gjort før, og som umiddelbart strider mod deres enspænder-natur.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE

via Automotive News 26. apr 2017 11:29

Din bil kan hackes via OBD'en

via wired.com 26. apr 2017 09:04

Uber lover flyvende biler i 2020

via finans.dk 26. apr 2017 06:35

Oliegiganter dropper udvinding fra tjæresand

Kommentarer (10)

The oceans are warming, the seas are rising, and maybe—just maybe—the whales have had enough. They’ve gathered as many young humpbacks as possible to come together and send one final message: so long, and thanks for all the krill.

Mennesket kalder sig homo sapiens, men går rundt på jorden, og tror de smukkeste lyde, som havet frembringer, blot er musik. Den danske forfatter, Vagn Lundbye, lyttede og prøvede at forstå hvalerne, inspireret af sit forfatterforbillede, Albert Dam, der blev kørt ihjel på vej hen til sin daglige samtale med et gammelt egetræ, der tilfældigvis stod på den forkerte side af vejen.

  • 2
  • 5

Hvis en artikel kan skrive, så kan jeg sgu også gå på vandet. Men jeg kan ikke kneppe en flue, og gider normalt heller ikke korrigere en teknisk detalje for teknikkens skyld, slet ikke når både indhold og mening kommer fint til udtryk med forfatterens arbejde.

  • 5
  • 8