andre skriver

USA har opkøbt næsten alle lagre af corona-lægemiddel

Illustration: stigalenas/bigstock

USA har opkøbt tre måneders produktion af lægemidlet Remdesivir for næsen af Europa og de andre kontinenter. Det drejer sig om 500.000 doser, svarende til hele Gileads produktion for juli samt 90 procent af produktionen for august og september. Prisen vil ligge på godt 21.000 kr. for en behandling med seks doser, så det er en ordre med en værdi på knap 2 mia. kroner. Europæiske forskere og politikere udtrykker bekymring for USA's enegang og frygter, at de også kommer til at sætte sig på en kommende vaccineproduktion.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48 7
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"The Trump administration is doing everything in our power to learn more about life-saving therapeutics for Covid-19 and secure access to these options for the American people"

Det vigtigste er " everything in our power " - for det betyder sikkert at USA aflytter vores danske myndigheder... og politikere.... for at kunne købe det hele....

 • 2
 • 4

Kunne man vente andet fra "Donald Duck" adminstrationen? Nej vel,- men Europa må til at indse, at vi skal stå på egne ben og ikke regne med USA længere. Måske meget sundt i længden.

 • 12
 • 2

Det er jo nok os der ler sidst, nu man har fundet ud af du kan behandle med billige midler der dæmper immunforsvaret.

Det der slår ihjel ved sygdommen er at kroppens eget immunforsvar reagerer for kraftigt så det ender med at slå patienten ihjel.

Så hvis du dæmper immunforsvarets reaktion på sygdommen, kan kroppen selv bekæmpe sygdommen uden at slå patienten ihjel.

https://videnskab.dk/krop-sundhed/dexameth...

Kan dog så ikke forstå det skulle være en nyhed eller ny opdagelse taget i betragtning vi i forvejen ved det ikke er selve virus men immunforsvaret der tager livet af patienterne. Men gætter på det er en balancegang ikke at dæmpe immunforsvaret for meget.

 • 2
 • 4

Kan dog så ikke forstå det skulle være en nyhed eller ny opdagelse taget i betragtning vi i forvejen ved det ikke er selve virus men immunforsvaret der tager livet af patienterne

Netop dét var et reelt problem under den spanske syge i 1918.

Hvor 95% af de døde var ellers raske mennesker, mellem tyve og fyrre.

Hvis det samme skulle være gældende i dag, under covid-19, hvorfor er det så ikke primært unge mennesker der dør?

 • 3
 • 0

Hvis det samme skulle være gældende i dag, under covid-19, hvorfor er det så ikke primært unge mennesker der dør?

Kronisk syge og ældre lider typisk af inflammatoriske sygdomme, hvor immunforsvaret reelt angriber kroppen selv. Så det er ikke svært at forestille sig at netop hos ældre og kronisk syge reagerer immunforsvaret for kraftigt, hvor en yngre og sund krop er bedre til at regulerer immunforsvarets reaktion på sygdommen samt der er det med at børn og unge også er rimelig vandt til at blive udsat for andre alm. Corona virus tit.

Under den spanske syge havde vi ikke det moderne sundhedssystem med samme moderne udstyr mm. Samt industrialiserigen var i begyndelsen så vi var stadigvæk afhængig af muskelkraft, hvilket betyder store famillier med mange børn, kontra i dag hvor man for få børn. Levealderen var nok heller ikke lige så høj, så man kan sige at befolkningen gennemsnitlig nok var yngre end i dag, så alt det kan nok give en lidt anden statistik end hvad vi kan forvente i vores samfund i dag.

Mange gange så rammer influenza virus også hårdere hos ældre og yngre mennesker hvor mennesker midt i livet som regel ikke bliver ramt lige så hård.

Man må gætte på det skyldes at yngres immunforsvar ikke er helt trænet endnu til at bekæmpe influenza optimalt og hos ældre er det svækket immunforsvar der er grunden.

Men det er jo også 2 forskellige typer virus med forskellige egenskaber.

Det er faktisk heller ikke unormalt med kroniske skader pga. Alm influenza. Tab af hørelse er noget man ser ofte. Kender 2 personer der har mistet hørelsen eller har nedsat hørelse på det ene øre efter influenza.

Så måske har vi overreageret lidt, men så igen skal vi jo også lige finde ud af hvad den nye trussel er og hvordan vi bekæmper den.

 • 1
 • 4

Derfor er dit lange indlæg også kontraintuitivt og giver imo, ingen mening, Rolf!

Ja sorry du ikke er vandt til noget over pixiebogs niveau og jo jeg ved godt at når der er flere årsager giver det ikke mening i dit hovede. Det er ikke min skyld.

Bare fordi det er 2 forskellige virus reagerer immunforsvaret ikke så forskelligt og nej du fejlede også i at forstå at netop et stærkt immunforsvar ikke slår patienten ihjel med en overreaktion.

Så ja ok i den forstand er indlægget kontraproduktivt, men nu var det ikke myntet kun på dig.

 • 0
 • 11

Hej Mogens Rasmussen

Kunne man vente andet fra "Donald Duck" adminstrationen? Nej vel,- men Europa må til at indse, at vi skal stå på egne ben og ikke regne med USA længere. Måske meget sundt i længden.

Spørgsmålet er om det er på grund af "Donald Duck" adminstrationen eller det er generel USA.

Jeg mener, at Trump er det forfriskende pust der siger det som det er "America first".

Og jeg er helt enig Europa må til at indse, at vi skal stå på egne ben.

 • 2
 • 6

Mon ikke bare man kunne lave en aftale om royalty-betaling. Det vil være i alles interresse: Man kan gå hurtigere i gang, Gilead ville tjene mere, Andre virksomheder ville stadig se et økonomisk perspektiv i at udvikle ny medicin

Bestemt da. Men TRIPS-aftalen (WTO) giver mulighed for at myndigheder tillader andre at producere et patenteret produkt uden patenthavers samtykke. Aftalen kræver at patentholder kompenseres tilstrækkeligt, men den definerer ikke hvor meget tilstrækkeligt er og overlader det til myndighederne. Det beskytter os noget imod at patenthaver kan udnytte en mangelsituation til at skrue priserne meget højt op.

 • 2
 • 0

du fejlede også i at forstå at netop et stærkt immunforsvar ikke slår patienten ihjel med en overreaktion.

"Det står stadig mere klart, at det mindretal af patienter, som bliver alvorligt syge af coronavirus og dør, typisk bliver fældet af deres eget immunforsvar.

Det er altså ikke virussen, som direkte slår de syge ihjel, men derimod det beredskab, som skulle værne dem mod infektioner eller i hvert fald dæmpe udefrakommende infektioner bedst muligt.

Flere videnskabelige studier gør det klart, at når forløbet bliver fatalt for patienten, er det ofte forbundet med en cytokinstorm – det vil sige et stærkt forhøjet niveau af immunhormoner, også kaldet cytokiner, i kroppen. Cytokiner er de hormoner, der sendes ud for at give besked til immuncellerne om, at nu er der fare på færde.

Professor i virologi ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen bekræfter, at dét typisk er billedet, når det ender galt.

https://www.weekendavisen.dk/2020-18/ideer...

https://da.m.wikipedia.org/wiki/Cytokin

 • 4
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten