Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

USA-forbud: Huawei får problemer med at producere egne chips

Illustration: Huawei

Huawei kan om kort tid få problemer med at med at producere smarpthones, efter ARM, der sælger licenser og halvlederteknologi netop til produktion af processorer, har afbrudt alt samarbejde med Huawei. Huawei er afhængig af ARMs chiparkitektur til produktionen af sine egne Kirin processorer, . Uden disse licenserne vil Huawei ikke være i stand til at fortsætte med at fremstille egne processorer. ARM har valgt at afbryde samarbejdet til trods for at deres hovedkvarter i er Storbritannien, og virksomheden er japansk-ejet.

Emner : Chips
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Universe Today 17. okt 2019 12:08
Boret på Mars-lander har vristet sig fri igen
via The Guardian 17. okt 2019 11:57 1
Nasa viser ny rumdragt frem til kommende måne-mission
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Uden disse licenserne vil Huawei ikke være i stand til at fortsætte med at fremstille egne processorer.

Jo de er fuldt ud i stand til at fortsætte med de processorer de allerede har fået udviklet, eller har i produktion.

Men de har (lad os nu se hvor det ender) ingen support fra ARM, og der er heller ingen støtte til udvikling af fremtidige processorer.

 • 5
 • 0

Hvordan med de andre mobiltelefoner? De bliver også lavet i Kina.
Styresystemet er åbent, så er der ønske fra USA, at skaffe et USA-monopol på bekostning af resten af verden? USA first?
Er USA blevet modstander af fri verdens handel? WTO?

 • 2
 • 5

Deres dage er forhåbentlig talte, i vesten. De vil naturligvis altid, stå for totalovervågningen i Kina. På lige så naturligvis som PET står for efterretningsarbejdet i Danmark. Vi har bare levet på en naiv drøm om, at kina på et tidspunkt ville følge WTO's spilleregler for at være en del af det frie marked. Håbet på at de ville glide væk fra en ekstrem form for kommunisme (maoismen), som desværre bare har vist sig at blive mere og mere ekstrem.

Vi har desværre nogle levebrøds-politikkere, som har været parat til at bøje vores grundlov, for ovenstående. Lad sig bestikke med panda'er, fornægte eksistensen af Tibet osv..

Man kan måske forstå at nogle mennesker kunne sympatiserede med Nasisterne, før koncentrationslejrene blev kendt i offentligheden. Men man bør skrive sig bag øret, hvad syn man fik på folk som sympatiserede med Nazisterne efter deres etniske udrensninger blev offentlig kendte.

Man kan have al mulig grund til at være bekymret over USA's ageren i verden, det er der rigelig grund til. Men Kina bliver aldrig nogen modpol. Kina ser ikke andre nationer eller ethniciteter, som medspillere eller ligeværdige i nogen form. De er her efter egne interesser og for ensidigt at overtage og styrer verden som en ny supermagt (via ét parti). Jeg er i chok over hvordan Danmark og Italien har stukket Frankrig og Tyskland i rykken, i forhold til at træde i karakter i forhold til Kina. USA gør det eneste rigtige, at insisterer på fair-play (på samme måde som når børnene i børnehaven spiller Ludo)

 • 4
 • 7

USA gør det eneste rigtige, at insisterer på fair-play

Og så får man lige kaffen galt i halsen.

Mener du seriøst at America-first har noget som helst med fair play at gøre?

på samme måde som når børnene i børnehaven spiller Ludo

Hvilket parallelt univers befinder du dig i - hvor finder du en børnehave hvor børnene spiller Ludo?

Prøv i øvrigt at læse denne kommentar på V2, den beskriver meget godt situationen, som intet har med fair-play at gøre:

https://www.version2.dk/artikel/arm-lukker...

 • 7
 • 6

Jeg siger IKKE, at USA selv spiller fair-play. (Der har vist været kampe mellem EU og USA i årevis omkring hvad der er fair-play). Jeg siger netop "Man kan have al mulig grund til at være bekymret over USA's ageren i verden, det er der rigelig grund til. ", fordi "nogle" folk ønsker at sætte sætte tingene op i poler.

Jeg siger bare det samme som Peter Navarro har prøvet at råbe betalte politikere op om i årevis, og som burde være åbentlyst for enhver. Tvungen afgivelse af IP og teknologi, statstøttet markedspenetrering, ingen fri markedsadgang osv.. (Her taler vi ikke bare om forhalene bureaukrati som i EU og USA, det er et lukket marked). Det hele står lidt mere klart her: https://www.whitehouse.gov/wp-content/uplo...

 • 5
 • 1

Hvis en producent pludseligt mister tilladelse til at producere sine chips med USA licenser, tror jeg at kineserne udvikler deres egne kompatible processorer.

 • 1
 • 6

Hvis en producent pludseligt mister tilladelse til at producere sine chips med USA licenser, tror jeg at kineserne udvikler deres egne kompatible processorer.

Jeps. Jeg tror også at der nogle kinesere der begynder at synes det er rigtigt træls at have med amerikanerne at gøre.

Det kunne godt gå hen og blive farligt for ARM og Android på den lidt længere bane, hvis de bygger nye processorer og nyt OS fra bunden. Så kan de blive svære at konkurrere imod.

 • 5
 • 4

Huawei har allerede deres eget styresystem, af den årsag at Google slet ikke har lov at opererer i Kina og ingen kinesiske virksomheder må leverer ydelser fra Google (og sådan har det været i mange år). Samt et hav af andre vestlige services, som heller ikke er tilladt i Kina. Det er desideret farligt, som kineser at søge information uden om de officielle Kinesiske kilder. Hvis Google skulle ind på det Kinesiske marked igen, ville de være nødsaget til at udføre væsentlig mere vidtgående logning af personfølsomme oplysninger med videregivelse til det Kommunist Partiet, samt censurere søgeresultaterne meget grundigt, og manipulerer kinesiske statskontrollerede medier øverst i søgeresultaterne. Google har dog haft seriøse overvejelser om og prøve at komme retur til Kina, men bare planerne og det at de droppede deres slogan "Don't be evil" har skabt en masse ballade internt i virksomheden.

Det er derfor ikke et styresystem Huawei mangler, det er messenger, facetime, gmail, skype, G calender, Gdrev, Facebook osv.. Og hvem i Vesten overvejer sådan helt friviligt, at benytte socialemedier ejet og kontrolleret af Kommunist Partiet i Kina???

 • 1
 • 0

Det er derfor ikke et styresystem Huawei mangler, det er messenger, facetime, gmail, skype, G calender, Gdrev, Facebook osv.. Og hvem i Vesten overvejer sådan helt friviligt, at benytte socialemedier ejet og kontrolleret af Kommunist Partiet i Kina???

Alle de kunne da sagtens udvikles til et kinesisk styresystem. De skal da bare lave en eksportversion til brug uden for Kina. Det har de allerede meldt ud vil være klar i q1-q2 2020.

Og sociale medier bør man generelt undgå på sine mobile enheder. Den meget lille smule Facebook jeg bruger sker altid i en browser i en sandbox.

 • 2
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten