close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Universitet får kritik for ny olieuddannelse

Illustration: Ukendt (fra Version2)

Kemisk Institut på Københavns Universitet vil fremover tilbyde studerende at specialisere sig i olie- og gasudvinding. Universitetet håber med det nye forløb at tiltrække støttemidler fra olieindustrien, men beslutningen kritiseres for at være uetisk. Klimanetværket Ansvarlig Fremtid kalder den nye uddannelse for et kæmpe selvmål.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Ars Technica 18. jun 2018 07:58
Ny viden om sorte huller
via Politiken 18. jun 2018 07:24 3
København: Regel bremser for små boliger

Jeg må tage mig til hovedet oftere og oftere i disse dage, men denne nyhed, eller rettere folks reaktioner på denne nyhed er da totalt håbløs.
Er det mig der er totalt tabt, eller skal man ikke stadig bruge olieprodukter i fremstilling af plastik, lejer, overfladebehandlinger, flere tusinde kemikalier og hvad har vi.

"KLIMAVENLIG profil", "Uetisk" nu har jeg fandme aldrig (undskyld mit sprog, men jeg er edderspendtrasende).Det handler om at forske i Olie- og gasborringer.

Hvornår blev det en dårlig ting, at forske i effektiv olie- og gasborring? for når jeg kigger ud af vinduet så kan jeg ikke lige få øje på noget de næste 30år der kan erstatte råolie permanent og bæredygtigt.
Sidst jeg kiggede var råolie en af de primære drivkilder, som det moderne samfund byggede på.
Er det virkelig blevet så "in" at have fokus på miljø, at det er ok totalt at ignorere virkelighedens verden?

  • 12
  • 3

Er der noget der er uendeligt så er det hykleriet. Det kender ingen grænse. Flip-kompagniet fra 1970erne, repræsenteret ved GP, WWF osv. har i den grad sat sig igennem på dansk energipolitik, og politikere og embedsmænd har den grad bare rettet ind. Jeg mener det er et demokratisk problem at interesse organisationer i den grad regerer landet.

Damn that cat, shitting on the pillow.

Med venlig hilsen Peter Vind Hansen

  • 3
  • 3