andre skriver

Unge ingeniører gider ikke arbejde i det offentlige

Illustration: Tegning: Lars Refn

Lønnen i det offentlige er for lav. Det svarer mere end hvert andet IDA-medlem ifølge en ny undersøgelse blandt cirka 1.100 yngre ingeniører, scient.’er og it-specialister med mellem tre og ti års erhvervserfaring. Undersøgelsen viser, at ni ud af ti gerne vil arbejde i det private erhvervsliv, mens blot lidt flere end fire ud af ti svarer, at de gerne vil arbejde i den offentlige sektor. Samtidig vil mange ingeniører, der allerede arbejder i den offentlige sektor gerne skifte til det private, fremgår det. Formand for IDAs Ansattes Råd, Morten Thiessen, kalder det problematisk, at den offentlige sektor ikke har større tiltrækningskraft for så mange unge vidensarbejdere, fordi det gør det vanskeligt for vores samfund at lykkes med at skabe forandringer inden for eksempelvis digitalisering og grøn omstilling.

Emner : Løn
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Europa-Kommissionen 30. nov 2020 15:05
EU's drivhusgasudledning i 2019 er den mindste i tre årtier
via Energiwatch 30. nov 2020 14:15
Ørsted kan beholde sit navn efter sag i Højesteret
via Berlingske 27. nov 2020 09:45
Danskere i tvivl om helbredsrisiko ved 5G
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg tror egentlig man kan tiltrække og fastholde mange ingeniører hvis blot man har et godt arbejdsklima, heriblandt ikke en kultur hvor man dræber alt initiativ.

  • 10
  • 0

Må man nøjes med den man kan få....siger et gammelt ordsprog.

Unge GIDER ikke arbejde for det offentlige. '

Hvis udsagnet er gider ikke, så er det nu nok bedst at de bliver på støtten. For i det private kender man ikke til GIDER ikke og i så fald er en offentlig stilling langt at foretrække.

  • 2
  • 11

Offentligt ansattes arbejde er overordnet styret af lovgivning, politikernes indsigt og præferencer og delvist også af mediernes indsigt og behandling af sager.

Forældet lovgivning samt politikere + medier uden reel interesse/indsigt i stoffet kan være drænende for arbejdsglæden, hvilket ugennemtænkte besparelser, indgreb og populisme driver frem. Og ja, den lavere løn gør det ikke bedre.

Når det er sagt, så er jeg overbevist om, at man inden for det offentlige får en langt større indsigt i det komplekse sammenspil mellem fx det meget tekniske/naturfaglige og de mere samfundsfaglige/politiske aspekter af et område. Man har over tid en større vifte af fagemner at vælge imellem, jf. ens egne præferencer og evner. Og der findes politikere og institutioner, der er fremme i skoene på den gode måde. En del rigtigt dygtige kollegaer valgte det offentlige, fordi de fandt det mere interessant. Hvis man virkelig vil og gider har man udover det snævert fagtekniske fx en større mulig indsigt i og indflydelse på lovjusteringer, metoder, tekniske standarder, osv. inden for ens arbejdsområde.

Måske har en del ingeniører ikke lyst til denne kompleksitet, men vil hellere sidde i deres fagsiloer ;-). Synd, de går faktisk glip af noget.

  • 5
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten