andre skriver

Tysk flymyndighed vil fjernstyre fly efter Germanwings-styrt

De tyske flyvekontrolmyndigheder lægger nu op til, at flyindustrien udvikler teknologi, der lader personale på jorden fjernstyre fly i nødsituationer. Pilotforeninger er derimod fortsat skeptiske overfor muligheden for at miste kontrollen i cockpittet. Som Ingeniøren tidligere har skrevet findes der allerede flere teknologier, der kan tage kontrollen fra piloten i nødsituationer.

Emner : Fly
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvis nogen for kompromitteret den software sikkerhed der skal sikre at det kun er de rigtige der har kontrol over flyet har vi en meget større potentiel katastrofe.

Forestil dig at alle fly af en bestemt type over en lufthavn pludselig styrer direkte mod jorden.

Jeg tror vi er meget bedre stillet ved ikke at have fjernkontrol.

 • 0
 • 0

Hvor mange er døde fordi piloterne har villet passagerne noget ondt? Er det ikke tre gange det er sket i "moderne tid"?

Først lukkede vi passagernes ude af cockpittet fordi vi ikke stoler på passagerne (eller deres vilje/evne til at uskadeliggøre andre passagerer der vil ondt). Så tager vi den ultimative kontrol fra piloterne fordi vi ikke stoler på dem. Er vi virkelig nået til et civilisatorisk stade hvor vi egentlig kun tror på os selv og den fjerne ekspertsystem, som kan sætte flyet ned når de nære personer kun vil os ondt.

Jeg foreslår at hvis man ikke stoler på nogen af sine medmennesker, så bliver man hjemme og så lader os andre tage en minimal risiko når vi rejser, men til gengæld får lov til at bevare en grundlæggende tiltro til medborgerne.

 • 0
 • 0

Brevduer med unger i kassen vil gerne hjem.
Civilpiloter skal fremover være kvinder med mere end to små børn .
Så kan mandlige piloter tage sig af militærflyvning.

 • 0
 • 0

Der er jo nu nødvendig at starte aktionisme af enhver art, efter at man ikke kan opnå, at piloten får et lille tidsbegrænset dokument som attesterer, at han i sidste uge endnu ikke var bimmelim.

 • 0
 • 0

Skal vi så nu overføre kontrollen med flyene til et it-system, så en vilkårlig hacker kan slå flere tusinder ihjel? Eller så en person i kontroltårnet i stedet kan gøre det? Og når flylederne så har slået nogen ihjel, skal vi så gøre det muligt også at fjerne kontrollen fra kontroltårnet og overføre den til… ja, hvem? Statsministeren? Men både hun og tidligere statsministre har jo som øverste ansvarlige allerede slået mange ihjel i diverse krige, så statsministeren kan vi jo heller ikke regne med opfører sig ordentligt. Hvem skal vi så overføre kontrollen til?

Vi må huske at ulykken blev direkte skabt af terrorfrygten og mistilliden, da det netop var terrorfrygten og mistilliden til passagererne (altså dig og mig), der resulterede i den låste dør til cockpittet og dermed var direkte årsag til ulykken. Uden terrorfrygt var det ikke sket. Frygten for terror dræbte altså 150 personer. Frygten i sig selv koster menneskeliv.

Frygten for terror har også slået adskillige hundredtusinder af mennesker (ifølge nogle over en million) ihjel i de arabiske lande via meningsløse og vanvittige krige, som Danmark besynderligt stolt har deltaget i.

Det er altså helt klart os, der er terroristerne. Vi er dem, der er mest bange, og som derfor slår flest mennesker ihjel i vores frygtstyrede vanvid.

Vanviddet ligger i frygten for andre mennesker, og i frygten for, at de måske kan finde på at gøre det samme mod os, som vi har gjort mod dem. Vi har overfaldet adskillige arabiske lande og slået tusinder ihjel og sprængt tusinder af bomber dér. Vi bomber dem så vidt jeg ved stadig stort set hver eneste dag. Og vi har tilmed i stor stil hånet deres religion og gentagne gange forsvaret at vi gjorde det.

Alt det skaber selvfølgelig frygt for gengældelse. Og den frygt slår direkte mennesker ihjel.

Men løsningen er ikke at beskytte os mod denne (ret naturlige) gengældelse. Løsningen er at vi holder op med at slå andre ihjel fordi vi er bange for dem. At holde op med at håne andre, fordi vi ikke forstår dem eller er uenige med dem. Ja, der kan komme terrorangreb fra dem, vi selv har angrebet. Det er helt naturligt, det må vi tage med – vi er selv årsag til de ganske få terrorangreb mod os, fordi vi selv har udført måske 10 eller 100 gange så meget terror mod dem, der angriber os.

Løsningen er ikke at forsvare os mod terrorangreb med endnu mere vold og kontrol. Løsningen er tværtimod at nærme os hinanden som medmennesker og ikke bekæmpe hinanden, men arbejde sammen. Det kræver mod frem for frygt, og afvæbning frem for oprustning. Det kræver åbenhed frem for lukkethed. Det kræver tillid til vores medmennesker – herunder i det konkrete tilfælde tillid til både piloter og passagerer, også selv om det nogle gange går galt – frem for kontrol.

Det kræver at vi erkender, at alle andre mennesker er præcis lige som os selv. Det onde er ikke derude et sted. Det er lige her, i os selv. Vi skal blot turde åbne øjnene og se det.

Men det kræver muligvis mere mod og mere styrke, end vi har.

Vold, militær, bomber, kontrol og mistillid er den nemme, svage, uintelligente og absolut tåbeligste "løsning", som intet reelt løser og kun gør tingene endnu værre. Hvad tænker vi om voldsmænd? At de skulle tage at løse deres problemer på en mere konstruktiv måde? At de ikke skulle starte slagsmål hele tiden? At de må være lidt småt begavede, når de ikke bare kan tale sig til rette med andre? Husk så på, at Danmark som nation sammen med USA og andre tåbelige lande optræder internationalt som rene voldsmænd. Vi slår på andre nationer, der ikke har slået på os, vi starter uprovokerede slagsmål og vi driver terror mod andre nationer og anderledes tænkende dagligt. Hvad kan man så forvente? At det vil gå godt for os?

Den virkeligt stærke og modige løsning – som samtidig er den eneste reelle løsning – er at droppe volden og kontrollen og i stedet vove os ud i åbenheden og tilliden.

Men er vi klar til det? Er vi stærke nok? Er vi kloge nok? Eller har vi det egentlig bedst i mudderpølen, midt i volds- og terrorspiralen? Er det rarest bare at lukke øjnene og undlade at se vores indre voldsmand og terrorist? Og så se uforstående til, når ofrene for vores hån, vold og udelukkelse har fået nok og slår tilbage? Og så måske slå tilbage endnu engang og dermed uddybe voldsspiralen?

Vejen frem er og bliver tillid, tillid, tillid. Skabt i forståelsen af, at de "farlige" mennesker derude er præcis som vi selv er.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten