andre skriver

Det tredje stik: Sundhedsstyrelsen fremlægger plan for revaccination

Illustration: Raimond Spekking

Lige som vi er kommet igennem et vaccinationsforløb i flere faser, kommer revaccinationen ligeledes til at foregå i forskellige faser. Første fase af revaccinationen er allerede i gang med beboere på plejehjem og borgere med særligt svækket immunforsvar – og nu indlemmes borgere på 85 år og derover også i denne fase. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelese. Herefter er det Sundhedsstyrelsens forventning, at borgere på 65 år og derover, sundhedspersonale og personer i øget risiko vil få et tilbud om revaccination mod COVID-19. Ligesådan hedder det, at borgere, der er vaccineret med Johnson & Johnson-vaccinen også får tilbud om revaccination med en mRNA vaccine, da vaccineeffektiviteten er lavere blandt de, der er blevet vaccineret med en enkelt dosis af Johnson & Johnson-vaccinen. På længere sigt forventer Sundhedsstyrelsen, at størstedelen af den øvrige befolkning vil skulle revaccineres, men at det tidligst bliver aktuelt i 2022, hedder det i pressemeddelelsen.

Emner : Coronavirus
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Så ville det være hensigtsmæssigt at give såvel influenzavaccine som covid-19 booster vaccine samtidigt. Alle over 65 tilbydes influenzavaccination og rigtig mange sundhedsansatte vælger nok i år at tage imod influenzavaccinen.

  • 3
  • 5

Så ville det være hensigtsmæssigt at give såvel influenzavaccine som covid-19 booster vaccine samtidigt.

Jo, og et komplet testforløb så vi kan se om vi reagerer hensigtsmæssigt når vi får begge vaciner samtidig, dvs om de off dage vi typisk får efter influenza vaccinen og de off dage vi typisk får efter corona vaccinen, ja måske ophæver de ligefrem eftervirkningerne for hinanden, hvis de gør er det den perfekte kombi.

  • 0
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten