close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Transportministeren vil have grøn bølge mod København i myldretrafikken

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) nedsætter et 'fremkommelighedsudvalg', som skal koordinere trafiksignalerne ud og ind af København. Det skal give grøn bølge mod København i morgentrafikken og ud af København i myldretiden om eftermiddagen. »Der er et stort potentiale for at få trafikken til at glide nemmere for forholdsvist små ressourcer, ved at man for eksempel koordinerer lyskryds,« siger Ole Birk Olesen til Berlingske.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 12. okt 2018 15:11 1
Tysk højhastighedstog med 500 passagerer brød i brand
via Teknisk Ukeblad 12. okt 2018 10:21 28
Wankelmotoren får comeback - i en elbil

Det er et frisk pust, at der tages initiative til rent faktisk at forbedre fremkommeligheden for bilister i København. Det har ellers altid været no-go, da det kunne tænkes at føre til flere biler.
En udfordring er selvfølgelig, at det er svært at optimere flowet for begge retninger ved brug af trakfiklys, så man vælger altså at fokusere på en retning ad gangen, ind mod byen om morgenen og ud af byen om eftermiddagen. Men selv for een retning skal der blot een flaskehals til hele flowest bliver begrænset, eller blot sander til et andet sted (oplagt de steder hvor større færdselsårer krydser).
Så jeg tror det bliver en kompleks udfordring, men bestemt et fornufigt inititativ.

  • 1
  • 1

Man ku' også lave grøn bølge for cyklister og på den måde fremme vilkårene for cykelpendling. Flere cykelpendlere vil give færre biler på vejene og dermed bedre plads og fremkommelighed til de resterende biler. 2 fluer med et smæk.

  • 2
  • 0