andre skriver

Transportminister vil gøre parkering billigere for grønne biler

Illustration: stigalenas / Bigstock

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil fjerne den beløbsgrænse, som kommunerne i dag skal holde sig under, når de giver parkeringsrabat til el- og hybridbiler. I dag må kommunerne kun differentiere af hensyn til miljøet med 5.000 kroner, men fremover skal kommunerne frit kunne fastsætte, hvor stor en besparelse der skal være på parkering for grønne biler i forhold til benzin- og dieselbiler – uden et loft for rabatten, som der er i dag. Det skal sikre billigere parkering for de grønne biler. Det vil dog stadig være kommunerne selv, der bestemmer, hvor stor rabatten skal være.

Emner : Elbiler
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det vil dog stadig være kommunerne selv, der bestemmer, hvor stor rabatten skal være.

Det lyder dumt. Hvorfor er det ikke staten, der går ind og dikterer den slags. Hvorfor skal det være op til Aalborg om de gerne vil have flere elbiler? Det er vel noget vi SKAL have ALLE steder?!

 • 9
 • 6

Før var det staten, der dikterede, at kommunerne IKKE selv måtte bestemme taksterne for parkering på kommunernes egne veje og pladser. Det gør de ikke længere med dette forslag. Så tak for det. København går foran. Frederiksberg er der allerede.

Jo, jeg er med på, at det er fint at de nu må, frem for at de før IKKE måtte. Men jeg synes stadig, at man som i Norge bør gøre det landsdækkende med fx gratis parkering de første mange år. Man kunne fx også gøre det gratis at køre over Storebælt og Øresundsbroen. Og når så alle har fået en elbil, så kan man jo passende gøre det permanent :-)

 • 9
 • 3

Det er et forslag, der kun støtter partiets kernevælgere. Hvem er det der typisk har de grønne biler? Offentlige ansatte? Bosat i byerne.

Hvilken fordel har grønne biler i provinsen? Reelt ingen, så der betales så byernes snobber bliver forgyldt... igen.

Regeringen er kun til for S-vælgerne, resten må side tilbage med en lang næse.

Bedre var det at lade kommunerne beholde 100% og evt lovgive om øremærke en andel til oprettelse og drift af P-huse. Staten kan ikke finde ud af det med penge.

 • 4
 • 18

Kan du finde et eksempel hvor det er sket? FOr mig virker det som om, at bilfri bykerner tiltrækker flere, ikke færre, kunder.

Jeg kan ikke henvise til statistik, men vi har af samme årsag fravalgt Vejle som et sted at komme, selvom de vist rullede lidt af bilistforfølgelsen ved at gøre 2 timer gratis visse steder. Vi besøger simpelthen sjældent de store byer fordi de helst ser vores baglygter. Det kan blive til shopping i de store centre i periferien såsom Kolding Storcenter. Besides - hvad kan bymidten tilbyde?

 • 3
 • 15

Kan du finde et eksempel hvor det er sket? FOr mig virker det som om, at bilfri bykerner tiltrækker flere, ikke færre, kunder

- har du andet end en subjektiv vurdering?? Jeg er ret enig med, hvad Hans Jørgen Nielsen skriver: Vi handler jævnligt i Kolding Storcenter, som normalt har rimeligt med (gratis) P-plads; dernæst besøger vi traditionelt bykernen...men det ville vi da ophøre med, hvis det kom til at 'koste en bondegård' at parkere dér! ;)

Det hører iøvrigt til sjældenhederne at s(pott)e en 'ellert' noget af stederne!

 • 3
 • 16

Hvis man er flere i en bil bør det være billigere så man bliver belønnet for økonomisk kørsel.

Hvis man så kører en lille Maskot eller Smart Mercedes så skal der også falde lidt rabat.

 • 1
 • 11

Kan du finde et eksempel hvor det er sket? FOr mig virker det som om, at bilfri bykerner tiltrækker flere, ikke færre, kunder.

Det er der masser af eksempler på. Bil ud og mennesker rykker ind, det sker forbløffende hurtigt. Det er nok lidt svært at sætte sig ind når man sider buret inde i sin 4 hjulede kasse, men hvad er egentligt problemet hvis byen kun er et sted man skal have fyldt containeren op. Så benyt da super centeret med gratis P til containeren. Der er masser af mennesker i byen parat til at indtage den nu ledige P-plads og benytte butikker-café-restaurent-etc-etc-etc-..........

 • 10
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten