andre skriver

Tørke i Californien rammer elforsyningen

Illustration: Geffy

En fjerdedel af det kontinentale USA oplever nu ekstrem eller ekstraordinær tørke. Fra naturbrande, der brænder fra det nordvestlige Stillehav til Californiens synkende reservoirer, er jorden ekstremt tør for anden sommer i træk. Den 22. juli levede 75,6 millioner mennesker under tørkeforhold ifølge den amerikanske tørkeovervågning. Det giver nu ikke blot mangel på vand til mennesker og marker. Trykket i vandbassinerne er nu så lavt, at produktionen af el er faretruende lav. Under den sidste store tørke, der ramte Californien mellem 2012 og 2015 var staten i stand til at trække på vandkraftforsyninger fra Pacific Northwest for at kompensere. Men det kan være vanskeligere i år, fordi den region også oplever en lammende tørkeperiode, der har affødt ukontrollerede naturbrande og beskadigede afgrøder. August ser ifølge meterologer ud til at blive varmere og tørrere, og man forventer derfor mere pres på statens elnet samtidigt med mindre tilgængeligt vand. Det vil især kunne mærkes i aftentimerne, når energien fra solenergi stopper.

Emner : Klima
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Journal of Anxiety Disorders 21. sep 2021 10:30
Klinisk forsøg: AR-edderkopper hjælper mod araknofobi
via Jydske Vestkysten 21. sep 2021 11:47
Tvivl om miljøgrundlag bag Kolding nye havnebydel
via Finans 20. sep 2021 13:50
Vestas lukker Esbjerg-fabrik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Kern points out that a group of climate researchers from the US and Europe recently published a report stating that the extreme temperature “heat dome” that baked the Pacific Northwest in late June was virtually impossible without human-caused climate change." (fra omtalte artikel)

Elpais skriver idag: "Las altas temperaturas excepcionales, con registros de 47,1 grados en el norte de Grecia, multiplican los fuegos en los países de la zona. “Es una nueva normalidad que vamos a ver con el cambio climático”" (De exeptionelt høje temperaturer, med registrerede 47,1 grader i det norlige Grækenland, forværrer brandene i zonens lande. Der er tale om en ny normalitet, som vi ser med klimaforandringerne) https://elpais.com/clima-y-medio-ambiente/...

De ekstreme regnmængder, der ramte Tyskland for et par uger siden og som har kostet mere end 180 mennesker livet, har ændret den tyske valgkamp. Det ser ud til at De grønne kan blive del af en kommende regering. Deres program har som vigtigste punkt oprettelsen af et superministerium, et klimaministerium, der får som opdrag at lade klimaproblematikken få den opsættende virkning i forhold til alle politikområder, som den tyske forfatningsdomstol forpligtede den tyske regering på med en afgørelse tidligere i år, som konsekvens af Fridays for futures indstævningen af den tyske forbundsregering for ikke at tage de behørige hensyn til kommende generationer.

https://www.spiegel.de/politik/deutschland...

Hvis Tyskland indleder en forpligtende linje i forhold til udfordringen, så vil det implicere at vetoretten også går ind over den globalisering, der har styret udviklingen og som står som garanten for vejen mod den bedste af alle verdener i hovederne på især amerikanske og brittiske bedsteborgere. Det kan sætte en helt ny dagsorden, hvor gensidige krav om at handler forpligtende på den overordnede problemstilling sætter hensynet til det hellige marked ud af kraft.

Det er præcist, hvad globalister, ceposadepter, danske politikere og medier har vidst og frygtet i generationer. https://www.theguardian.com/commentisfree/...

Den økonomiske rationalitet er blot en delrationalitet, der ikke bygger op om nogen højere nødvendighed og erkendelsen af det kommer, omend alt for sent.

  • 18
  • 13

Arh den er vist rimelig begrænset i forhold boomernes 70er romantiske fortællinger her på siden. De sidste krampetrækninger

jeg mindes (længst henfarne) K. Helveg Petersen (medforfatter til 'Oprør fra Midten' - og i samtiden spøgefuldt omtalt som 'unge Helveg' (= en slet skjult brod mod sønnen, Morten H-P!)), om hvem det forlød, at han havde begge ben solidt plantet i den blå luft! :)

  • 2
  • 13
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten