close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Theresa May vil forbyde plast-sugerør og vatpinde

Illustration: Bestpetpictures, BigStock

I Storbritannien bliver der årligt smidt 8,5 milliarder plastsugerør ud. Derfor foreslår den britiske premierminister, Theresa May, at lederne af Commonwealth-landene mødes og finder en fælles strategi til at minimere mængden af affald. Der foreslås bl.a. et forbud mod at sælge plastsugerør og vatpinde. May har inden mødet forklaret, at hun ser plast-forurening som en af Jordens største miljømæssige udfordringer.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via The Register 25. maj 2018 10:49 21
Uber: Nødopbremsning var slået fra før fatal påkørsel
via Energiwatch 25. maj 2018 09:52
Solcelleejere skal selv betale for retvisende elmålere

Flertallet af englænderne - det Brexit-manipulerede flertal, forstås! - har i årtier bandet over de miljøregler, de fik trukket ned over hovedet fra Bruxelles. Fx forbud mod asbest, krav om rent drikkevand, mindre CO2-udslip fra bilerne osv.

Nu forsøger May at gå Bruxelles i bedene, og det her skal jo nok fremme hendes popularitet. Hun forpligter sig ikke ud over sine evner, og vælger så lidt fra den absolutte småtingsafdeling.
Ikke noget med at gå i krig med kemiindustrien, og forlange udfasning af farve- og giftstoffer i maden. Og ikke noget med at udfase dieselbiler, eller gribe ind overfor den eksplosive flytrafik.

Og hvad vil May så sætte i stede for sugerør? Måske har Merkel fortalt hende, at i Tyskland kalder de et sugerør for Trinkhalm = halmstrå - og sådanne blev da også brugt i min barndom i årene efter krigene.

  • 12
  • 0

Ikke noget med at gå i krig med kemiindustrien, og forlange udfasning af farve- og giftstoffer i maden. Og ikke noget med at udfase dieselbiler, eller gribe ind overfor den eksplosive flytrafik.

Enig!
Der er jo en grund til politikere (navnligt fra højrefløjen og fra venstrefløjen når de har magten) ikke griber ind overfor industrien. De har selv underskrevet en masse handelsaftaler som gør, at hvis en sugerørs-fabrik tvinges til at lukke i Storbritannien, så gør den det med glæde, og rykker produktionen til Kina.

Resultatet bliver manglende skatteindtægter i GB, færre arbejdspladser i GB, utilfredse fabriksarbejdere i GB, forureningen flyttes blot til Kina der ikke har samme stramme regler som GB, øget forurening då sugerør nu skal importeres fra Kina, øget import til GB og så videre.

Det er en loose-loose-situation for GB og dermed for Theresa May. Hun vinder i første omgang lidt popularitet på at være grøn i sin tankegang, og taber så det hele igen når utilfredsheden efterfølgende breder sig på grund af konsekvenserne.

Ja, det er modigt, men på sigt måske dumdristigt. Specielt hvis det efterfølgende viser sig GB ikke kan forhindre import af sugerør fra Kina da det vil være en handelshindring i strid med handelsaftalen.


Det er noget svineri med alt det plastik, men hvor miljøvenligt er det i sidste ende med metalsugerør som skal vaskes op efterfølgende inden de kan genbruges? Jeg forestiller mig myndighederne vil stille krav om der hældes kemikalier ned i dem for at få dem renset, og det lyder ikke specielt miljøvenligt.

  • 0
  • 1