andre skriver

Teknik- og miljøudvalg godkender 320 meter højt Bestseller-tårn

Illustration: Bestseller/Dorte Mandrup Arkitekter

Tøjkoncernen Bestseller har fået det første grønne lys til deres byggeprojekt 'Bestseller Tower & Village' i Brande. Et enigt teknik- og miljøudvalg i Ikast-Brande Kommune godkendte nemlig i går aftes byggeriet. Kronen på værket bliver et højhus på 320 meter, som altså får omtrent den samme højde som Eiffeltårnet i Paris og kommer til at rage langt op over Danmarks hidtil højeste bygning, Herlev Hospital, der er 120 meter. Ud over tårnet skal der også bygges fire mindre højhuse og en ny bydel. Nu skal tøjkoncernens byggeprojekt igennem Ikast-Brande Kommunes økonomiudvalg og dernæst skal det til afstemning i byrådet den 11. marts.

Emner : Højhuse
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Og vi stiller om til byrådet i Ikast-Brande: Melodi: København, København “Brande by, Brande by Der er sang og fest og glæde i dit navn Se det stolte tårn det hæver sig mod sky Som en hilsen viden om fra Bestsellers by”

Og vi stiller om til byrådet i Københavns kommune som afviste to skyskraber projekter på tomt landfyld i den ubeboede yderste del af Nordhavn da man ikke kunne overskue de trafikale konsekvenser: “Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz”

Venlig hilsen en københavner :-)

 • 7
 • 6

Så er det igen, og igen, og..... Hvornår holder udvalgsfolk op med at godkende gigantiske præstige projekter. Det kan ikke siges tydeligt nok. "Der ER intet formål med med at godkende et gigant projekt". Huset vil skæmme, ingen har glæde af det, med undtagelse af en EGO centreret firma bestyrelse der ønsker et monument over deres egen "Storhed". Når nogen vil noget meget specielt bør man altid spørge sig selv hvem det vil gavne.? Mange ville juble hvis teknik og miljøudvalget ville markere sig som et fornuftigt udvalg. Se på sagen, og konstatere at der ikke er nogen fornuftg grund til at tillade monumentet.

 • 6
 • 20

"Der ER intet formål med med at godkende et gigant projekt".

Er det ikke ligemeget? Det er jo Bestsellers penge som bruges, det vil skabe arbejdspladser, arbejderne skal betale skatter af lønninger de får fra Bestseller og for resten af pengene kan de købe dagligvarer hvoraf de skal lægge 25% i moms til staten og så videre......

Hvorfor blande sig i hvad andre folk bruger penge på? Hver eneste gang folk bruger penge skal de først tjenes og der skal betales skatter af det og når de skal bruge dem skal der igen betales skatter, så lad dem dog endelig.

—————————————

Jeg håber det bliver til noget og glæder mig til at se det.

 • 17
 • 4

*....nok mest for naboerne hvoraf de fleste sjovt nok er positive overfor projektet: *

Hvis naboerne får udgangsforbud pga. risiko for nedstyrtende istapper, så falder positiviteten sandsynligvis.

 • 0
 • 14

Det er dyrere at bygge m2 i højden end tæt på jorden. Derfor bygger man højhuse i tæt bebyggede storbyer, da det er her det giver økonomisk mening grundet de høje grundpriser. Men hvorfor i Brande? Her ville det samme antal m2 vel kunne etableres langt billigere i lavere byggeri? Samtidig giver det lavere byggeri mulighed for attraktivt udemiljø (gårdhaver m.m.) i tæt kontakt til glæde for byggeriets brugere.

 • 2
 • 10

Læs HELE planen, der er tale om en hel bydel ikke kun et enkelt hus... Som jeg læser kommentarene indtil videre er det mere sure rønnebær og misundelse over at her er der en med visioner og viljen til at lægge pengene på bordet og få det gjort og politikere der ikke har så store egoer at de står i vejen for alt. Uden på heden får man tingene til at ske også uden offentlige miliarder...

 • 14
 • 2

Som en jde ;) synes jeg kun det er positivt, jeg glæder mig til at se hvordan hele byen kommer til at se ud. Personligt synes jeg højhuse kan se ganske fine ud frem for kedelige store anonyme kontor komplekser de fleste virksomheder er placeret i.

Folk bliver virkelig så forarget over alting i dag.

 • 7
 • 0

....måske , men man må da oveveje en spændetrøje til personer, der kan finde på at at bygge et enligt 300meter tårn så højt 23km fra en international flyveplads i Billund. 100 meter højt ville være rigeligt. Turning Torsos 190 meter i Malmø er for meget. 300 meter i Brande er idioti og blær i min optik. Der i forvejen rigeligt med høje tv og telefonmaster rundt omkring til at genere luftfarten, herunder ambulance helikoptere i dårligt vejr.

 • 1
 • 15

Læs HELE planen, der er tale om en hel bydel ikke kun et enkelt hus... Som jeg læser kommentarene indtil videre er det mere sure rønnebær og misundelse over at her er der en med visioner og viljen til at lægge pengene på bordet

Ja, hvis man ikke har svaret, så kan man jo altid gå efter manden istedet for bolden, ved at tilægge folk usympatiske motiver.

Uanset om det er et eller flere huse, så har jeg svært ved at tro at grundpriserne i Brande er så høj, at det ikke er økonomisk mere fordelagtigt at bygge lavt end at bygge højt. Derfor mit spørgsmål. Hvorfor bygge så højt? Har du et svar eller bare personangreb?

 • 2
 • 2

Der i forvejen rigeligt med høje tv og telefonmaster rundt omkring til at genere luftfarten, herunder ambulance helikoptere i dårligt vejr.

De har ingen som helst problemer. Vi bor meget tæt på Randers Flyveplads og der lander jævnligt lægehelikopter og der er masser af elmaster, høje træer etc i helt umiddelbar nærhed og der er ingen problemer overhovedet. Det samme når der er militærøvelse, så flyver de med masser af helikoptere i variende størrelse og helt uden lys.

 • 8
 • 0

Undskyld - men vil da håbe hele "lortet" vil brænde ned til grunden. Hvordan kan man være så ligeglad med sin by og sit land, at bygge noget så grimt. Er vel ikke andet end et Phallos symbol for Bestseller, som tjener sine penge på slavearbejdere i Bangladesh.

 • 2
 • 11

Måske skyldes rygklapperiet noget helt andet. Kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig der ingen modstand er. Er simpelthen usandsynligt!

Der er lidt små-brok på Facebook over at de reelt åbner et nyt by-centrum. Det kan gå ud over "det gamle Brande," men var ikke noget folk brokkede sig over sidst. Har dog ikke hørt nogen være sure over højden.

Hvad har du selv imod byggeriet? Er det fordi Bestseller er en stor virksomhed du ikke kan li' dem?

 • 9
 • 0

Og hvad stiller en midtjysk kommune op med et højhus, hvis Bestseller mister fodfæstet?

De kunne måske købe det hele for en slik og bygge det om til de 5.000 billige boliger Ritt Bjerregaard lovede københavnerne men ikke evnede at bygge. Eller lave det hele om til et studiemiljø med universitet og med alle de kollegieværelser som København har manglet i 72,5 år.

Det ville naturligvis være mere ideelt hvis huset blev bygget i København og firmaet gik konkurs og man kunne købe det billigt på en tvangsauktion og bygge det om til billige boliger der folk gerne vil bo men det kræver jo høje huse bygges i København og................ahhhhhhhaaaaaaaa!!!!

Så når udbuddet af bygninger stiger, så falder prisen. Hvem kunne dog vide det. https://da.m.wikipedia.org/wiki/Udbud_og_e...

 • 1
 • 0

Samtidig giver det lavere byggeri mulighed for attraktivt udemiljø (gårdhaver m.m.) i tæt kontakt til glæde for byggeriets brugere.

Hvad med selv at lade folk vældigt det? Frihed du ved, skulle vi prøve det? Jeg har selv haft have og er lykkelig for at være blevet af med den til fordel for en altan med udsigt. Fucking have man skulle bruge alle solweekenderne på eller bare så græs og så kan man jo ligeså godt nyde græsset i parken.

 • 2
 • 0

Hvordan kan man være så ligeglad med sin by og sit land, at bygge noget så grimt

Om det er grimt er en smagssag. Jeg synes det ikke. Derimod synes jeg at inddrage landbrugsjord eller natur for at bygge ens parcelhuse er en miljøkatastrofe.

Hvis en mand vil bygge 70 parcelhuse på 1.000 kvadratmeter uden for Brande er der ingen som brokker sig over det. Det er gjort tusinde gange landet over de seneste årtier. Men når en mand vil bygge 70 “huse” ovenpå hinanden som derfor kun optager 1.000 kvadratmeter natur er helvede løs.

 • 3
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten