Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
andre skriver

Studie viser, at vi ikke lever i en computer-simulation

Illustration: Nordisk Film Biografer

Blandt andet Elon Musk er stor tilhænger af tanken om, at vores virkelighed højst sandsynligt er en computer-simulation. Teoretiske fysikere har dog nu beregnet, at det ville kræve en hukommelse bygget af flere atomer, end der er i universet, blot at opbevare data om et par hundrede elektroner, og dermed afviser de ideen.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Engineering & Technology 16. nov 2018 11:25 3
Lavemissionskrav i London er for slappe til at bedre beboeres helbred
via Politiken 16. nov 2018 08:01
Californiens krabbefiskere sagsøger olieselskaber

Noget kunne jo tyde på at "c" er en repræsentation af clockfrekvensen :)

Clarke's First Law:
When a distinguished but elderly scientist states that something is possible, he is almost certainly right. When he states that something is impossible, he is very probably wrong.

 • 0
 • 0

Man kunne også hævde at man levede i en computersimulation, hvor man selv var den eneste bevidsthed. Resten er kun simuleret til det niveau nødvendigt for at give min bevidsthed input.
I den virkelighed larmer et træ ikke når det falder i skoven, hvis ingen er der. Skoven findes nemlig kun når jeg er i skoven!

 • 0
 • 0

Man kunne også hævde at man levede i en computersimulation, hvor man selv var den eneste bevidsthed. Resten er kun simuleret til det niveau nødvendigt for at give min bevidsthed input.
I den virkelighed larmer et træ ikke når det falder i skoven, hvis ingen er der. Skoven findes nemlig kun når jeg er i skoven!

Du behøvede ikke engang at være alene. Artiklen som den står siger at for at kunne simulere ned til atomniveau, så skal der være mere regnekraft end der er i universet*, men det er meget sjældent at vi observerer verden i en så stor detaljeringsgrad. Høj detaljeringsgrad behøver kun at være ULTRA lokalt, mens resten kan klares med relativt meget grove gennemsnitsberegninger.

*Desuden, hvorfor sætter vores univers begrænsninger for beregningerne? Hvis vi lever i en simulering, så sker beregningerne jo alligevel ikke "her". Det ville være det samme som at påstå at Minecraft ikke er en simulering, da der ikke er nok computerkraft "i spillet" til at kreerere dens egen verden.

 • 3
 • 1

"*Desuden, hvorfor sætter vores univers begrænsninger for beregningerne?"

Ja godt spørgsmål, men det gør det vel fordi et af argumenterne for at vi lever i en simulering netop lyder; at vi jo laver bedre og bedre simuleringer så vi en gang i fremtiden nok kan simulere et helt univers med ultrahøj detaljegrad inklusiv bevidste individer (og at det så er usandsynligt at vi er det første led i simuleringskæden). Som jeg forstår det så må forskernes argument være at vi har kigget nøje nok på elektroner i videnskabelige forsøg til at vi ville have opdaget hvis det var en forsimpling der ikke skulle bruge så mange RAM at det ville være umuligt. Om de så har ret det ved jeg ikke.

Jeg finder personligt hverken det ene eller andet argument overbevisende hverken for eller imod. Jeg mangler først og fremmest argumenter for, som du på en måde også er inde på, at vi overhovedet kan vide noget om det der ligger udenfor/bag vores univers? Det kunne da sagtens være vores univers er en simulering der kører på en computer i et højere n dimensionelt univers, men det kunne også være ALT muligt andet vi ikke engang kan forestille os.

 • 0
 • 0

Hvor megen data skal der til for at bedrage mine sanser med at der er mere data til stede end man kan simulere?

 • 0
 • 0

Jeg er selv ret skeptisk, baseret på datakravene.
Men skal jeg spille djævelens advokat, hvor meget kraft og plads koster det at simulere at vi observerer nogle atomer eller elektroner, frem for at lade simuleringen simulere selve atomerne eller elektronerne?

 • 0
 • 0