close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Storebæltsbroen vil først være betalt af i 2032 – og bilisterne betaler størstedelen

Illustration: Storebælt.

Bilister og togrejsende har betalt næsten 58 mia. kr. for at køre over Storebæltsbroen – og dermed burde broen, som kostede 21,4 mia. kr. at opføre, være betalt af i 2025. Men der mangler fortsat 20,3 mia. af gælden, som først forventes tilbagebetalt i 2032. Det skyldes, at Folketingets partier har brugt omkring 13 mia. fra broen til andre vej- og infrastrukturprojekter. DSB får en særlig rabat, derfor står billister nu for godt 90 pct. af afbetalingen.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Reuters 22. jun 2018 07:04 3
Tesla lukker solanlæg i ni stater
via Jyllands-Posten 22. jun 2018 07:27 2
Netværksfejl hos Banedanmark: Viser forkert info
via Bloomberg 22. jun 2018 07:41
Tyskland vil teste flyvende taxaer

Til den tid håber jeg alle gode politiske kræfter vil arbejde sammen om at sikre at broen ikke bliver gratis. Ellers vil onde mennesker undergrave alle spidsfindige argumenter omfattende Storebælts bropris og afbetaling som sikrer at Kattegatbroen ikke bliver bygget.

  • 1
  • 3

Du kan være helt rolig. Når først politikere har opfundet lukrative indtægtskilder, så forsvinder de ikke igen. Tværtimod. Priserne skrues op.

  • 6
  • 0

Svend har (desværre) ret.
Se bare på den nye lokale bro der bygges i Frederikssund.
Den skal brugerbetales, men du kan bide skå på, at når den engang er tilbagebetalt, så vil den fortsætte som betalingsbro i al fremtid.

Trist!

  • 4
  • 1