Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Store vejprojekter måske lagt i graven: Borgmestre vil kæmpe for trafikmilliarder

Illustration: Vejdirektoratet

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har visket tavlen ren på området for store trafikinvesteringer. Det betyder, at nye projekter for 68 milliarder kroner - heraf 53 milliarder til nye veje - som den tidligere regering præsenterede i marts, måske ikke bliver til noget. Nu gør borgmestre klar til at kæmpe for de lovede trafikmilliarder, som blandt andet skulle sikre en sydlig Motorring 5 vest for hovedstadsområdet fra Køge til Frederikssundsvej.

Emner : Veje
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Aftenposten 21. feb 2020 07:54
Forskere: Ny normal for kropstemperaturen
via Jyllands-Posten 20. feb 2020 14:40 16
Rapport: Fremtiden for verdens børn er usikker
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Måske vi denne gang kan få en samlet, langsigtet plan for udviklingen af mobiliteten af Danmark, med bred støtte i Folketinget.

Hvordan minimerer vi vores energiforbrug, sænker vores udledninger mest muligt, samtidigt med rejsetiden for gennemsnitsdanskeren sænkes så meget som muligt, under hensynstagen til det ovenstående. Skal vi indføre regler om et minimums antal hjemmearbejdsdage? Hvordan vil nye bro/tunnelforbindelser påvirke samfundsøkonomien, når vi også tager med, at indtægterne på de forbindelser, de supplerer, kommer til at falde som konsekvens af, at de bygges?

Man har vel lov at håbe, at de tager sig sammen derinde.

 • 11
 • 4

Hvordan minimerer vi vores energiforbrug, sænker vores udledninger mest muligt, samtidigt med rejsetiden for gennemsnitsdanskeren sænkes så meget som muligt, under hensynstagen til det ovenstående.


1. Sænke flytteomkostningerne betydeligt. Så er det billigere at flytte tættere på arbejdet.
Det betyder et farvel til nogle stempelafgifter på ejendomshandler.
2. Mere blandet boligmasse i almennyttige boliger, samt regler for beboelsen.
Så der er råd til at bo og arbejde i byerne.

At satse milliarder på italienske "ferrari-tog", hjælper ingen frem.

 • 6
 • 10
 • Indføre lukkeloven igen, så butikker over en hvis størrelse skal holde lukket om søndagen....og ca. 1/7 af alt persontransport til indkøb og vindue shopping forsvundet
 • sæt et krav om at for hver km motorvej der skal bygges, så der skal bygges 5 km jernbane (letbane, sporvogn, metro m.f.) og 10 km cykelstier.
 • 3
 • 5
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten