andre skriver

Stævner byggeselskab for at stoppe forberedende arbejde på Amager Fælled

Illustration: Henning Larsen Architects

Københavns Byret skal nu tage stilling til, om det byggeforberedende arbejde på Lærkesletten ved København må fortsætte. Det sker efter borgergruppen Amager Fælleds Venner har stævnet selskabet bag byggeriet, Fælledby P/S. Både Planklagenævnet samt Miljø- og Fødevareklagenævne besluttede ellers den 7. juli, at klager mod byggeriet på Amager Fælled skal have opsættende virkning på byggeriet. Men selskabet har valgt at fortsætte det byggeforberedende arbejde på pladsen med godkendelse fra Teknik- og Miljøforvaltningen I Københavns Kommune, der vurderer, at det er juridisk i orden at lade det byggeforberedende arbejde fortsætte i Fælledby.

Emner : Byggeri
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Phys.org 17. sep 2021 12:36
Mennesket fremstillede tøj for 120.000 år siden
via Danmark Statistik 17. sep 2021 10:49
Covid-19 bankede husholdningernes udledning ned med 12 procent
via Jyllands-Posten 17. sep 2021 10:35
PFAS-stoffer øger sandsynligheden for ammestop
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvis det byggeforberedende arbejde tillades, er det vel implicit, en reel byggetilladelse. (Skaderne ér jo allerede sket!?)

  • 2
  • 0

Klagerne har opsættende virkning og det betyder et byggestop, for ellers sættes nævnets autoritet ud af spil. Der går rygter om en syg kultur inden for Teknik- og Miljøforvaltningen, der åbenbart skalter og valter efter behag. Er det sund for vor retsvæsen? Jollehavnen Loddenhøj på Løjtland ved Aabenraa er et lysende eksempel på, hvis en klage ikke får opsættende virkning. Såvel Kystdirektoratet som Aabenraa Kommune havde givet de nødvendige tilladelser, men Foreningen til Bevarelse af NaturStranden klagede både til Miljø- og Fødevareklagenævnet samt Planklagenævn inden byggeriet blev påbegyndt i forsommeren 2020 og afsluttet til efteråret. I februar 2021 ophævede MFKN en forlængelse af byggetilladelsen fra 2019 pga. manglende screening/VVM og tre måneder senere ophævede PKN lokalplanen og tillæg til kommuneplanen. Efterfølgende kan man jo spørge, hvorfor KDI overhovedet i 2014 meddelte tilladelsen, der efter dagens syn på tilsvarende ansøgninger strider mod loven. Historisk set skete der efter kommunereformen i 2007 en opblødning i administrationen af KDIs egne regler omkring 2008/09 og derfor kan tilladelsen for jollehavnen være en sen udløber af denne politik. Alle advarsler om, at byggeriet ville få en væsenlig indflydelse på langstransporten blev ignoreret, men siden sydmolen rager 55 m ud i Lillebælt, har stranden mod syd ændret udseende og er blevet mindre attraktiv for gæsterne. Kommunen har endda frarådet brug af dette strandareal. I tilfældet med jollehavnen vil denne nemt kunne fjernes igen og den åbne kyststrækning vil kunne reetableres, men ved byggeriet på Amager Fælled vil de naturmæssige skader være større, hvis kommunen ikke retter ind og salamanderne vinder over projektet.

  • 2
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten