Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

SSI: Tegn på, at corona-epidemien toppede i slutningen af januar

Illustration: Wikipedia

Et nyt studie af godt 72.000 personer, der er smittede med corona-virus, indikerer, at epidemien har toppet. »For første gang kan vi se en epidemikurve, fordi man har gjort sygdomstilfælde op i forhold til, hvornår folk er blevet syge,« siger Kåre Mølbak, der er faglig direktør ved Statens Serum Institut. Studiet er offentliggjort i Chinese Journal of Epidemiology »Og det tyder på, at epidemien faktisk toppede allerede i slutningen af januar. Så det er en fantastisk god nyhed, fordi det viser, at alt det, der er blevet gjort i Kina, formentlig har en effekt.« Det er det hidtil største studie om udbruddet, der netop er blevet offentliggjort i Chinese Journal of Epidemiology.

Emner : Medicin
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via TV2 27. mar 2020 07:57 4
Spanien sender 9000 testkits tilbage til Kina
via Finans 27. mar 2020 07:56
Kunder aflyser byggeordrer på grund af corona
via Berlingske 26. mar 2020 16:16 25
2000 forskere kritiserer svensk coronastrategi
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

En noget dristig konklusion af de data. Mer kræves også en viden om den geografiske udspredning i relation til den hastighed hvormed de inficerede vokser. Der er stadig lang til normale forhold

 • 4
 • 0

En noget dristig konklusion af de data.

Har du et link til disse data, som du mener den dristige konklusion er baseret på? Jeg har ikke kunnet finde dem.

Og bare for god ordens skyld: Hvad er din faglige baggrund i forhold til at kunne afvise den pågældende videnskabelige undersøgelse?

De offentlige tal fortæller antallet af smittede og der går det klart den rigtige vej. Kombinerer man disse tal med data/dato for smittetidspunkt, vil man kunne konkludere ret præcist om det er vendt. Dermed selvfølgelig ikke sagt at faren er drevet over, men nu handlerede nyheden jo også "bare" om at vi er over toppen. Der vil komme mange dødsfald endnu som en form for hængeparti.

 • 2
 • 3

Men det forudsætter vel at vi ikke ændrer adfærd, f.eks sender børn i skole, tager på arbejde, handler ind, eller genoptager det sociale liv, som f.eks rejser i forbindelse med højtider og fødselsdage, eller bare bliver gift.

Kan det tænkes at være toppen af bakken foran bjergkæden?

 • 5
 • 0

er dødeligheden 100%!

En kendt filminstruktør er død sammen med sin kone og sine forældre, efter at de isolerede sig selvvalgt: https://www.theguardian.com/world/2020/feb...

Eksemplet er kun et eksempel, men det sætter alligevel statistikken, som DR henholder sig til fra den kinesiske undersøgelse, i noget af et perspektiv.

Hvis døden først indtræffer gennemsnitligt 30 dage efter infektion, så er det noget forhastet at tale om dødelighed med udgangspunkt i de registreringer, der omfatter de første 40 000 tilfælde.

Inkubationstiden, samt den periode hvor smittede er i stand til at overføre smitte til ander er endnu ikke fastlagt med sikkerhed. Man taler om en inkubationstid på mellem 2 og 24 dage, og kan ikke med sikkerhed sige, om smittespredere kun udviser svage symptomer eller slet ingen!

De store mørketal for smittede bruges ret entydigt i både undersøgelse og af DR positivt som indikation på, at sygdommen kun er lidt mere dødelig end almindelig influensa. Det kan legitimeres ud fra hensynet til den almindelige mentale tilstand hos DRs brugere, dvs. dæmpe angsten for en global pandemi, men det er ikke objektiv oplysning.

De store mørketal kan lige så vel dække over en kæmpe pukkel af alvorlige tilfælde, som bare venter på at springe ud.

Hvis DR vil berolige sine brugere, så kan man nøjes med at oplyse om, at det eneste, der for alvor truer menneskeheden, det er mennesket selv, takket overbefolkning og ødelæggelse af naturlige livsbetingelser på vores lille planet og at en lille pandemi blot giver os lidt mere tid til at forstå det.

http://arbejdsforskning.dk/ugenskommentar.php

 • 5
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten