andre skriver

SpaceX sender fire turister i kredsløb i specialbygget kapsel

Illustration: SpaceX

Inspiration4-missionen er nu skudt afsted md en Falcon 9 raket fra den legendariske opsendelsesplatform 39A ved Kennedy Space Center. Ombord i SpaceX' Dragonkapsel er fire turister, der har ilt og forsyninger nok til en uge, men ventes nede igen efter tre dage. Dragonkapslen flyver helt autonomt, men besætningen har modtaget astronauttræning og en begrænset erfaring i selv at lande kapslen, der har fået specialbygget et ekstra stort vindue, så turisterne kan nyde udsigten. Som en bonus lykkedes det igen at lande førstetrinnet på et droneskib, og dermed er det 92'ende gang, at SpaceX lander et rakettrin.

Emner : Raketter
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Sundhedspolitisk Tidsskrift 21. okt 2021 10:58
Epidemiolog: De aktuelle kontakttal er "helt i skoven"
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er så noget som vi forventes at beundre, samtidig med at vi bliver udskammet for at spise en bøf fra en afdanket malkeko. KAN VI FÅ LIDT PROPORTIONSSANS PLEASE.

 • 10
 • 13

Hvis vi af hensynet til klimaet skal leve i askese er det da lidt ude af proportioner at fyre en raket af som ren turistfart.

Angående proportionssansen i forhold til bilismen har jeg et vildt gæt på at den raket fyrer mere energi af end min og 3 andres gamle dieselhakkere tilsammen, hvis nogen gider regne efter gider jeg godt læse regnestykket.

Jeg tror ikke at raketter fylder vildt i klimaregnskabet, men de 4 personer vil med den smuttur formodentlig ligge lidt over gennemsnittet, pointen er jo at vi som enkeltindivider skal søge at begrænse os. Mit personlige klimeaftryk er ikke signifikant, men da jeg kun udgør1/7.892.927.428 del af klodens befolkning er det aligevel urimeligt meget idet det udgør over 1/7.892.927.428 del af den globale klimabelastning,

 • 10
 • 2

Hej Hans Jørgen Nielsen

Mnjae fair nok, men.

Raketten udleder angiveligt omkring 2-300 tons CO2.

Alene amerikansk trafik noget i retning af 2 milliarder tons.

Mnjae - 2 - 300 tons CO2 for at transportere 4 personer.

Don't get me wrong, jeg protesterer ikke mod raketten, jeg døjer bare med lovprisningen af raketten fra samme folk, som tordner mod benzinbiler.

Påstanden om at lovprisningen af raketten kommer fra samme folk, som tordner mod benzinbiler er ikke underbygget. Her i tråden er det kun John Johansen, der argumenterer for proportionssans

Personligt taler jeg imod benzinbiler og har samtidig meget svært i at se fornuften i at 4 mand brænder 2-300 ton CO2 af på tant og fjs.

 • 3
 • 2

trafik 2.000.000.000 tons fra trafik 330.000.000 personer 2.000.000.000/330.000.000 = 200/33 =6,03tons pr person (antagelig taler vi årligt) 4 personer på efterårsferie 250ton s/4 = 62,5 tons pr person over gennemsnittet.

jævnfør ovennævnte syntes jeg det er rimeligt at kalde det klimasvineri af værste skuffe, og når andre opfører sig sådan betyder det ikk ene s... at jeg spiser 3 bøffer fløjet ind fra amerikanske feedlots https://www.agdaily.com/livestock/take-a-l.... Der er jo den pointe at man i USA ikke laver kakket kød af udtjente malkekøer, men graver dem ned i massegrave, med problemer for grundvandet tilfølge, (lige som Mette med minkene) bare i noget stører skala.

Lidt proportionssans er ikke at kimse af

 • 3
 • 0

Klimabenægtere har et fast narrativ, der går på at den grønne omstilling kræver askese.

Det er muligt at de har det. Jeg oplever dog også at de grønneste skrive om at vi skal skrue ned for alverdens ting som gør livet sjovere. Det rimer vel i nogen grad på askese. Ellers må jeg henvise til mit #11 og påpege at man ikke er ret god til at sælge fornøjelserne ved at leve grønt, for ellers havde vi vel ikke mange af disse diskussioner.

 • 3
 • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten