Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Siemens Gamesa lancerer 10 MW havmølle

Illustration: Siemens Gamesa

Onsdag meldte Siemens Gamesa sig som snarlig deltager i havmøllernes 10 MW-fest. Der er tale om en 10 MW DirectDrive vindmølle med 94 meter lange vinger, der øger elproduktionen med 30 pct. i forhold til forgængeren, SG 8.0-167 DD.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Eller: Stop dog den krig mellem disse, begge meget fine, teknikker til CO2 fortrængning og se i øjnene, at I i virkeligheden er på samme hold. Hvem der lige skal være anfører på holdet er vel mindre vigtigt end, at det er det hold, der vinder?


Detsværre så lukker f.eks USA ned for funktionelle atomraftværker, mens de stadigt brænder kul af i store mængder. (TMI-1)

Hvorfor ikke holde liv i skidtet, og lade kulkraften dø først ?

  • 7
  • 1

Hvorfor ikke holde liv i skidtet, og lade kulkraften dø først ?

Der lukkes flere kulkraftværker nu end tidligere https://www.greentechmedia.com/articles/re...

Det er også et økonomisk spørgsmål uden hensyn til CO2. De ældre atomkraftværker er ret dyre at holde kørende (også når de ikke kører), og Illinois (eller var det New York?) har lobbyet for at få ekstra tilskud til dem. Kulkraft betaler ikke noget særligt for CO2. De billigste kulkraftværker er vist også de mest svinende; de ligger lige ved kulforekomsten langt ude i ødemarken og kan skovle lige fra jorden ind i bålet, med minimal røgrensning.

Udbygning af nye værker sker mest til havs https://www.greentechmedia.com/articles/re... hvor Haliade vel ses som patriotisk, selvom den er fransk. Der mangler også US-byggede installationsfartøjer for at opfylde Jones-loven fra 1920.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten