Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Sennepsgas var ikke sennepsgas da fynsk motorvej blev afspærret

Illustration: Krivosheev Vitaly / Bigstockphoto.com

Torsdag eftermiddag kunne Beredskab Fyn, at en lastbil på fynsk motorvej havde spildt sennepsgas efter en hård opbremsning. Siden hen har det vist sig, at der ikke var tale om sennepsgas, men om et blandingsprodukt hovedsageligt bestående af spildevand tilsat biocid og jernsulfat. Forvirringen skyldtes lastbilens UN-nummer, der bruges til at kategorisere godsets type, da dette UN-nummer kunne dække over flere slags gods, herunder sennepsgas. Derfor valgte Beredskab Fyn at være så forsigtige som muligt og antage, at der kunne være tale om den farligste type gods, der hører under dette UN-nummer.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via South China Morning Post 4. jun 2020 07:36 2
Studie: Coronavirus kan skade testikler uden at inficere celler
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Umiddelbart lyder det underligt at sennepsgas overhovedet kan være indeholdt i en sikkerhedskode som også dækker andre, mere forståelige stoffer. Har sennepsgas overhovedet et civilt formål?

  • 2
  • 0

Koden er på kun 4 cifre, så selvfølgelig er man nød til at grupere stofferne. Sennepsgas behøver ikke have et civilt formål, eller noget formål overhovedet. Vi finder det desværre stadig efter sidste krig, og det skal selvfølgelig kunne transporteres til destruktion, så der skal være en fare klasse til det.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten