Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Schweiz udfaser al atomkraft

Mens blandt andre England udvider antallet af kernekraftværker, har man i Schweiz netop vedtaget at udfase atomkraft. I stedet vil Schweiz øge mængden af vedvarende energi i elnettet. Fordi det tager lang tid at udfase atomkraftværker vil der gå lang tid, før der ikke længere løber atomkraft i de schweiziske ledninger.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 15. nov 2019 14:09 1
Labour lover gratis bredbånd til alle briter
via Statens Serum Institut 15. nov 2019 07:58
Første tilfælde af infektioner med zikavirus i Europa fundet
via Ekstra Bladet 14. nov 2019 12:46 1
Comeback for klaptelefon: Ny OLED-plast-skærm kan foldes
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

De enorme investeringener i de fem eksisterende atomkraftværker værker er foretaget, at mængden af radioaktivt affald øges gør ikke den store forskel, så det mener jeg er en både økonomisk og klimamæssigt fornuftig beslutning.

Hvis Tyskland havde gjort det samme, så ville de kunne have stoppet de forfærdeligt forurenende brunkulsfyrede el-værker, som står for op mod 30% af el-produktionen i Tyskland. Helt op mod 50% af tysk el-produktion kommer stadig fra kul:

https://de.wikipedia.org/wiki/Stromerzeugung

Men kulkraftværkene er jo nemme at starte og stoppe, så mon ikke de med årene kommer til at stå stille i længere og læŋere perioder.

  • 6
  • 0

Jeg faldt lige over nedennævnte artikel. Her gør man et stort nummer ud af at el-biler som Tesla "torpederer" landets energipolitik.

Ræsonnementet er at sammenligne el-forbruget hos energiministerens tjenestebil, en Tesla, med el-forbruget hos en typisk husstand.

Den overraskende konklusion er at hvis mange anskaffer sig en el-bil, så vil elforbruget vokse, og dermed torpedere den vedtagne energipolitik, som åbenbart inkluderer en beslutning om at reducere el-forbruget:

https://www.aargauerzeitung.ch/wirtschaft/...

Det overlades som en øvelse til læseren at gennemhulle denne kritik af energipolitikken.

  • 9
  • 0

Mon ikke udfasningen kommer til at ligne Sveriges?

Her blev beslutningen om at lukke og slukke omstødt og 10 værker køre nu videre.
Intet andet end Atomkraft, kan levere stabil, ren og sikker energi, i enorme mængder!

  • 4
  • 7
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten