andre skriver

Ruslands begrænsede eksport af ædelgasser kan ramme chipproducenter hårdt

Illustration: Ho/Reuters/Ritzau Scanpix

I slutningen af maj begrænsede Rusland eksporten af ædelgaser som neon, argon og helium til det, Vladimir Putin kalder for »uvenlige« lande. Det er Ruslands svar mod lande, der har indført sanktioner som konsekvens af invasionen af Ukraine. Før krigen stod Rusland og Ukraine tilsammen for næsten 30 pct. af chipindustriens forsyning af neongas. Priserne kommer til at stige, mener teknologianalytikeren Jonas Sundqvist, der arbejder for Techcet, som foretager markedsanalyser, og det bliver Samsung i Sydkorea, der kommer til at mærke det først, da de er mere afhængige af import af ædelgasser end andre lande.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Catalan News Agency 8. aug 2022 13:38
Kabeltyveri stopper spanske højhastighedstog
via TV2 4. aug 2022 09:30
Vulkanudbrud på Island
via Det amerikanske energiagentur (EIA) 3. aug 2022 15:24 47
Batterier til det amerikanske elnet er dette år tredoblet
via Energy Supply 3. aug 2022 12:30 2
Siemens Gamesa varsler stor fyringsrunde
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det har vi vidst længe, og vi har også vidst at det er ligegyldigt. Produktionen kan hurtigt sættes i gang andre steder, og producenterne har lagre. Der kan gøres meget i produktionen for at spare på gasserne. Der er meget andet der koster væsentligt mere end ædelgasser i chipproduktion.

  • 17
  • 0

helt basic hele tiden har sparet på dyre ædelgasser, så hvor meget kan der spares uden at produktion eller kvalitet går ned?

Altså når prisen ændre sig .. ændre det også på hvilken tiltage som kan betale sig. Point er man har mange knapper at skue på. og det er ved at producere extra andre steder eller at spare på den i produktion er sådan set lige meget .. Desuden har man stadig 70 % af den gas man brugt før hen . Man kunne også gøre mere for at genbruge de chip som allerede er lave , så man kunne spare på antallet af chip som er nødvendig at lave. Tror bare russerne skyder sig selv i foden. For deres kunder kan forsvinde for altid, da ingen fornuftige mennesker vil handler med dem de næste mange år hvis de kan undgå det

  • 15
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten