Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Rusland kan stå bag: Finlands GPS-signaler forstyrret under Nato-øvelse

GPS-signalerne i Finland blev med vilje forstyrret under Natos militærøvelse Trident Juncture, og det er ikke utænkeligt, at Rusland er bagmanden. Det sagde Finlands statsminister, Juha Sipilä, i søndags. Øvelsen foregik fra 25. oktober til 7. november mellem Østersøen og Island. Forstyrrelserne satte også civile flyvninger i fare, sagde Juha Sipilä. Rusland nægter, at de står bag.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Ny Teknik 16. jul 2019 09:54
Forskere kan forudse brokollapser med satellitter
via Jyllands-Posten 16. jul 2019 09:19 5
Transportminister vil undersøge elløbehjuls miljøaftryk
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

GPS-jamming bliver stille og rolig mere og mere udbredt. I Belgien er der fx opstået et marked for små jammere efter at GPS-baseret road pricing er blevet indført på lastbiler, med mange rapporterede gener til følge.
Artiklen i the Guardian omtaler en række kritiske tilfælde i Nordnorge (nær Rusland).
Sidste år blev der observeret GPS-spoofing (nær Rusland), som er noget mere avanceret og langt farligere end almindelig jamming:
https://www.newscientist.com/article/21434...

Både privatpersoner og myndigheder satser alt på GPS og smider tidligere tiders måder at navigere på ud. Det mest tossede var nedlæggelsen af det billige, robuste og rimelig nøjagtige LORAN system for nogle år siden. Men også andre klassiske navigationsværktøjer skrottes, ikke mindst indenfor luftfarten, hvor scenarier med GPS-svigt tilsyneladende ikke tillægges ret stor vægt i risikovurderingerne. Jeg frygter en brat opvågnen i den førstkommende lille kolde krig, hvor GPS-drilleri bliver et yderst tilgængeligt og billigt våben at tage i anvendelse.

  • 10
  • 0

Det er ret dumt at russere skulle røbe hvad de kunne gøre. Så jeg tror ikke på historien.

  • 3
  • 2