close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Revner i belgiske atomkraftværker kritiseres

I 2012 opdagede belgiske myndigheder, at to atomkraftværker i Tihange og Doel havde revner i de kar, som isolerer den radioaktive stråling. Belgiens atommyndigheder mener dog ikke, at der er fare for nedsmeltning, og vil først udbedre fejlen i 2025. Derfor kunne demonstranter for et par dage siden aflevere kassevis af underskrifter fra hollændere, franskmænd og tyskere, som vil have de revnede reaktorer lukket.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jane's 360 14. aug 2018 07:51
Kina udvikler fastvinge-quadcopter-hybrid
via Ars Technica 14. aug 2018 07:34 2
Musk: Saudiarabiske milliarder kan frikøbe Tesla

Da man muligvis bliver forskrækket ved at høre om "revner" i en trykbeholder (artiklen bruger udtrykket "kar, som isolerer den radioaktive stråling"? Hvad mon det kan være? Jeg går ud fra at det er reaktortanken, som der også står andre steder i DRs artikel om emnet, som man henviser til) kan jeg oplyse at det er noget man har rigtigt godt styr på. Specielt når det gælder atomkraftværker.

Revner er ikke kritiske eller skadelige i og for sig hvis de ikke overskrider nogle grænser. Det er noget man har studeret og kan beregne helt sikkert, en ingeniørdisciplin, samt kontrollerer løbende med målinger, der skal opdage og vise hvordan revnerne ser ud.

Så man kan være helt tryg.

Det ville være dejligt hvis Ingeniøren kunne vise mere om hvor revnerne sidder og hvor store de faktisk er. Samt fortælle os hvad det er for en "byggefejl" man også mener at have fundet i reaktorindeslutningen, som jo sikrer at evt. udslip fra reaktoren bliver indkapslet af en armeret beton skal med stålkappe.

Det er jo sådan nogle oplysninger ingeniører gerne ser.

Det man ellers ser i artiklen på DR er jo protester og kort med udbredelser af radioaktivitet i uspecificerede "uheld" mm. Hvor kommer de kort i øvrigt fra - og hvad er det for et scenario man har postuleret her?

Det er jo altid dejligt at vide hvad det egentlig er protesterne gælder.

  • 3
  • 5