Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Regnskovens insekter forsvinder i hobetal

Insekter, edderkopper, tusindben og andre smådyr er i så voldsom tilbagegang i regnskove som Puerto Ricos Luquillo, at der var 60 gange flere tilbage i 1976, viser ny forskning udgivet i tidsskriftet PNAS. Årsagen er en temperaturstigning på to grader, og flere andre studier viser lignende tendenser. I tyske naturparker er 76 procent af de flyvende insekter forsvundet gennem de seneste årtier.

Emner : Natur
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via DR Nyheder 15. okt 2019 07:51
Robot-edderkop skal kravle på Månen i 2021
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"Lister and Garcia attribute this crash to climate. In the same 40-year period as the arthropod crash, the average high temperature in the rain forest increased by 4 degrees Fahrenheit."
"But he is not convinced that climate change is the global driver of insect loss."
"It’s a very scary thing,” Merrill said, that comes on the heels of a “gloomy, gloomy” U.N. report that estimated the world has little more than a decade left to wrangle climate change under control."

Hvor mange termometre har de egentlig i denne regnskov?

 • 4
 • 16

Jeg var i Sverige og vandre i august måned i år. 5 dage med korte ærmer og overnatning i åbent shelter uden myggenet i skiftevis løv- og granskov. Jeg så ikke en myg - fik ikke et myggestik. Ikke En/Et!

 • 4
 • 2

Det er ikke temperaturen, men den ændring af klimazonen, der påvirker særligt specialiserede insekters levevis. De insekter der er tilbage, vil sikkert vise sig at være generalister.

 • 2
 • 4

Elektromagnetisk stråling i bølgelængder tæt på insekternes størrelsesforhold med ny stor udbredelse er måske destruktiv i forhold til deres sanseorganer eller livsprocesser. Tidsmæssigt sammenfald med global udvikling af mobil kommunikation og massedød i insekternes verden. ?G ?

 • 0
 • 9

Ja, det var tørt og har intet med videnskabelige fakta at gøre. Men i betragtning af hvor gennemtestet konceptet "svensk granskov +myg" er, synes jeg det var ret tankevækkende. Det kræver dog ikke særligt megen videnskabelig finesse at konstatere, at det går af helvede til med diversiteten inden for planter og insekter i Danmark og omegn. I min barndoms have midt byen i København i halvfjerdserne vrimlede det med sommerfugle. Idag hvor jeg bor ud til mark og skov ser jeg stort set ingen. Og engang var der en berømt digter der skrev en sang om "mandstro og jomfusko". I dag er der ikke 5% af en årgang der ville kunne placere dem i planteriget. Skulle sangen relanceres idag skulle det hedde "Jeg plukker tidsler og brændenælder, jeg plukker skvalderkål og hundegræs". Men vi har åbentbart brug for folk der med overbevisning i stemmen kan sige "ikke en fugl, ikke en fisk har fået det værre i min regeringstid" uden at have blot en sart fornemmelse for hvad der sker, når hovedparten af den del af landet, der ikke er asfalteret, bliver systematisk sprøjtet med gift.

 • 4
 • 2

Ja, det var tørt og har intet med videnskabelige fakta at gøre. Men i betragtning af hvor gennemtestet konceptet "svensk granskov +myg" er, synes jeg det var ret tankevækkende.

2018.08.13: "Tørken knækker blodsugeren: Aldrig før er der målt så få myg i Danmark"
"Myg trives ellers godt i varmen, men tørken og den manglende regn har gjort det svært for myggene at yngle."
https://videnskab.dk/naturvidenskab/toerke...

Det samme gælder s'mæn' også i Sverige, Norge, Finland, m.fl.

 • 5
 • 0

Idag hvor jeg bor ud til mark og skov ser jeg stort set ingen.


Hvis der er sol og varme, ses insekterne.
Sidste uge så jeg endda blå mosaikguldsmed, sikkert fordi der var varmt. Ellers er der mange hvepse, bier, sommerfugle, guldøje, mariehøns og mange biller. Desuden er der mange edderkopper, myg fluer, tæger, biller, lopper og flåter.
Så måske er det mere hvad man ønsker at lægge mærke til, end hvad der er.
PS! Jeg bor hvor kragerne vender. Helt bogstaveligt, for jeg høster de valnødder krager, spætter og råger ikke fik fat i.

 • 1
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten