andre skriver

Regeringen opfylder ikke 2025-mål med nyt klimaprogram

Illustration: eimoberg/Flickr

Regeringen forsømmer i sit klimaprogram at levere på målet om, at Danmark i 2025 skal have mindsket udledningerne med 50-54 procent. Det vurderer eksperter overfor Information. "Vi har jo virkelig travlt, hvis vi skal nå 2025-målet, så det ville være interessant at vide, hvad der kommer nu og her, som kan føre til opfyldelse af 2025-målet," siger Peter Møllgaard, formand for Klimarådet, der undrer sig over, at 2025-målet fylder så lidt. Claus Ekman, direktør Rådet for Grøn Omstilling, siger, det er "helt tydeligt," at regeringens klimaprogram ikke giver svar på, hvordan opgaven med 2025-målet skal løses, og han er derfor "bekymret for 2025-målet".

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Politiken 26. nov 2021 11:58 3
Emirates vil flyve på brændstof fra slam og madolie
via Nasa 25. nov 2021 12:10
Grønt lys for Webb-teleskop efter rystetur
via Danmarks Naturfredningsforening 24. nov 2021 16:51 3
Naturforening: Lynetteholm truer tudse
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

solgte sig på sagen og svigter sagen.

Derfor skal hun gå.

Derfor bør støttepartierne vælte hende, da hele illusionsnummeret 2030 er sat i verden for fortsat at få det til at se ud, som om hun vil sagen.

Danmark er ikke et grønt foregangsland.

VE dækker sølle 7 % af vort energiforbrug, de andre bogførte 16 % hviler på tvivlsom kreativitet.

Mærskflåden belaster klimaet med lige så meget CO2 som resten af nationen, bidraget her fra til nationens BNP tælles nidkjært med, men belastningen af klimaet regnes ikke med nogle steder.

Der er ingen beskrivelse af, hvordan de erklærede målsætninger for reduktion inden 2025 skal nås og resten af planen frem til 2030 bygger primært på yderst tvivlsomme tekniske fix, dvs. beskæftigelsesprojekter for ingeniøer og andre, der på ingen måde er trængte på arbejdsmarkedet.

Selvfølgelig klapper man i hænderne her på stedet, hvor man er førstetjener i regeringens store illussionsnummer.

Vi andre ser triste til, velvidende at dette land og dets privilegerede tek-fix-proselytter har kronede dage på bekostning af klimaet og al anstændig omgang med fakta omkring vor livsstils sande udfordringer.

De simple klimabenægtere gør sig kun skyldig i en forseelse.

Regeringen og dens tjenende ånder ud i illusionsnummeret om det store tek-fix-projekt gør sig skyldig i en dobbelt løgn: Man lader som om, at man har forstået en udfordring og man lader som om, man vil gøre noget. Da det man gør med stor sandsynlighed ikke bidrager konstruktivt til løsningen af problemerne, men bruges som undskyldning for ikke at gøre det nødvendige, og man ved det, så er det en større forbrydelse at være del af regeringens strategi, end det simpelt hen at benægte eksistensen af AGW.

Det ved man fint, og tvives derfor ganske fint med at diskutere AGW. Inderst inde respekterer man ikke udfordringens alvor, men vil gerne tjene på at lade som om.

Det er en ren stinker, som tek-fix-proselytterne er del af.

Gi mig så de nedadvendte! Vi ved, hvad de står for.

  • 6
  • 4

Hørte med et halvt øre i går at Dan Jørgensen har udtalt at vi allerede har nået halvdelen af 2030-målene.:-)

Og som om det ikke er nok, så kommer han med et udspil engang til næste år som skal motivere borgerne til klimavenlig adfærd.:-)))

  • 3
  • 2

Ja frikadellen Dan har jo længe ført sig frem med at de allerede har nået reduktioner på 40%.

At det så kun er i hovedet på politikerne at planer om reduktioner, er ensbetydende med faktiske reduktioner, og først engang ude i fremtiden, er der ikke nogen der holder dem op på.

Det var særdeles ubelejligt for politikerne at det pludselig blev et klimavalg. Så måtte man jo til at camuflere, og handle på skrømt.

Politikerne er jo ikke så dumme at de ikke er klar over at konsekvenserne af det vi leder ud nu, kan ikke suges tilbage. Så hvorfor har regeringen ikke gjort noget endnu? =

Økonomisk vækst er politikernes foretrukne religion. I denne tidsalder, hvor religioner stadig styrer folk, og ikke omvendt, skal hus forbi sælgerne opgraderes til software udviklere, og arbejdet være de uheldiges bodsgang.

.

Hybridbiler satses der massivt på, dem kan man stik imod alle undersøgelser og sund fornuft kalde grønne.

Flere af de mest solgte benzinbiler sættes ned med 8-10.000kr/stk, så man til gengæld for 750.000 "grønne"biler oveni, stadig kan holde salget og bestanden af ICEV på vore 2,5mil. (ain't gonna happen) for der er afgiftskroner der skal i kassen.

52mia. ialt som de ikke har fantasi til at omlægge. Og bilsalget er da også steget voldsomst efter Corona faldet, så det kører bare.

Selv Dansk Industri har ønsket Co2 afgift. Vi er et ud af 2 i hele EU der ikke har afgift på flyrejser. Firmaerne skriger om indførsel af Co2 afgift, så de grønne løsninger ikke skal kæmpe imod de billigere gamle svinende produkter.

Men Dan er glad. Nu har han også en plan for hvordan man i 2025 skal indlede forhandlinger om de sidste procenter.

Imens skynder vi os bare, at svine mest muligt, så længe.

  • 3
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten