Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Regeringen ønsker at skubbe deadline for vandmiljøkrav

Illustration: Syddansk Universitet

EU's vandmiljøkrav til Danmark er fra 2000, men siden har man overskredet deadlines for at leve op til kravene i 2009 og derefter 2015. Nu planlægger regeringen at gøre det igen med seneste deadline i 2021, som man ønsker forlænget til 2027. Ifølge eksperter vil Danmarks vandmiljø nå at blive dårligere, hvis man igen udskyder at udbedre kvælstofudledningen.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej.

Det er mærkeligt, at der åbenbart stadig ikke er styr på alt dette. Man har jo snakket om det i utrolig mange år. Så jeg vil have dette med i mine overvejelser, når jeg skal stemme ved det kommende folketingsvalg.

En landbrugs-organisation og en miljø-organisation har i fællesskab kommet med en eller flere ideer til, hvordan vi får et mere grønt landbrug og et bedre vandmiljø. Politikerne bør i den grad overveje, om de to organisationers fælles ide er god eller ej.

Jeg ved, at der forskes i at give flere plante-arter mulighed for at trække kvælstof ud af luften ved hjælp af CRISPR og / eller den gensplejsede GMO-teknik, som folk kender fra aviser og TV. På den måde skal man gøde mindre med kvælstof og dette vil muligvis betyde en mindre forurening til vandmiljøet. Det lyder som en smart ide.

Jeg har ikke viden nok til at vurdere om alle oplysninger i det følgende link er rigtige. Men linket er relevant for denne debat-tråd.

https://lf.dk/viden-om/miljoe-og-klima/mil...

Venlig hilsen Jan Hervig Nielsen

  • 1
  • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten