andre skriver

Regeringen afviser straks-forbud mod kræftmistænkte pesticider

Illustration: Arkivfoto

Ifølge et svar sendt fra en embedsmand til en bekymret borger vil den nye regering ikke udstede et straksforbud mod fire pesticider, som er mistænkt for at øge risikoen for, at børn får leukæmi. Kun det ene af dem er forbudt. For et år siden, da mistanken om kræftrisiko kom frem, krævede daværende miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S) ellers de fire pesticider forbudt med det samme. Nu skriver embedsmanden, at den nye miljøminister, Lea Wermelin (S), vil vente på det endelige resultat af den internationale undersøgelse, som hejste advarselsflaget. Undersøgelsen ventes færdig snart.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via The Guardian 23. sep 2020 09:34 7
Kina vil være CO2-neutral i 2060
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det minder om den gamle Sovjetunion. De havde nogle af verden bedste miljøregler, grænser for forurening samt arbejdssikkerhed. PÅ PAPIRET!

De Danske miljøregler ligner derhen. Folketinget vedtager reglerne og embedsmændene dispenserer. Embedsmænd kan og må altså ikke give dispensation uden at ministrene godkender det! Hvor er ministeransvaret? Hvorfor er der ikke nogle folketingsmedlemmer der kræver et ansvar placeret?

Jan

  • 3
  • 0

Det er midler med meget begrænset brug i afgrøder med mindre udbredelse. Det er ikke mange Ha der dyrkes i Danmark, hvorfor der dispenseres. Det er løg-planter og i lucerneudlæg. Der er derfor reelt ingen risici for at komme i kontakt.

Det ene middel bruges ikke i Danmark, et andet stort set ikke, Så der er reelt kun tale om to midler. Disse midler(af dem der ikke er udgået) revurderes i 2020, så der er tale om storm i et glas vand.

  • 0
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten