andre skriver

Regeringen aflyser forhandlinger om PSO

Forhandlinger, der skal finde op mod 70 milliarder kroner til at afskaffe PSO-afgiften, er brudt sammen.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Sjællandske Medier 24. maj 2022 11:30
Novo Nordisk investerer en milliard mere i ny fabrik
via Styrelsen for Patientsikkerhed: Pressemeddelelse 23. maj 2022 13:41
Smitteopsporing af abekopper aktiveret i Danmark
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Regeringen ser det som en dyd, kun at gøre hvad der er finansielt grundlag for.

Men den kan sagtens fjerne statens finansielle grundlag, uden at der overhovedet er truffet nogen form for proaktiv kompensation for det på statens vegne.

Det er aktiv blokering af eget handlerum, eller, som i måske har forstået, proaktiv indførelse af minimalstaten, blokering for statens mulighed for aktivt af udfylde sin funktion i samfundet.

DF er med, bare de kan få Pia Kjærsgaard op på hesten og en bom med betjent mere i omegnen af hendes hjemstavn.

 • 5
 • 7

Historien starter med at EU har forlangt PSO-afgiften afskaffet / ændret så den ikke er konkurrenceforvridende. Og humlen er vel at så længe Løkke regeringen fortsætter sin bagstræberiske EU-politik der splitter landet midt over mellem de der er parate til acceptere hvad som helst fra EU blot de ikke skal sætte sig ind i det, og så de mere skeptiske der synes EU blander sig for meget og er blevet en elefant i en glasbutik - så længe skal Løkke ikke forvente nogen hjælp fra DF!

Løkkes nederlag ved folkeafstemningen om retsforbeholdet havde været en udmærket anledning til at sætte sig sammen og lave et nyt nationalt kompromis om hvor meget EU vi ønsker her i landet og hvordan vi skal forsøge at nå sådan et mål.

Det forsømte han og i virkeligheden sejler EU-politikken vel lige nu uden kompas, og derfor har vi større problemer end hvis vi skulle blive nødt til at sløjfe en afgift som favoriserer en enkelt branche!

 • 3
 • 10

Historien starter med at EU har forlangt PSO-afgiften afskaffet / ændret så den ikke er konkurrenceforvridende.

EU er altså ligeglad med PSO afgiften og andre afgifter på el. Det de er imod er at den kun uddeles til danske foretagender, som så bagefter sælger deres produkter til EU. Uanset hvordan pengene er kradset ind, så er problemet uddelingen, og det er ikke ændret af at omlægge til en skat. Faktisk mangler regeringen at fortælle hvordan de vil støtte VE tiltag uden at komme i konflikt med EU. Det er det væsentlige i historien om PSO.

 • 12
 • 0

Hvis man sidder i en bestyrelse, og beslutter noget der viser sig at være ulovligt, så pådrager man sig et ansvar, og konsekvenserne kan man så forsikre sig imod. Burde samme regelsæt ikke gælde for politikere? skal de ikke snart til at være ansvarlige for deres handlinger?

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten