Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Rapport: Fremtiden for verdens børn er usikker

Illustration: Wikipedia

En rapport fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), FN, Unicef og det videnskabelige tidsskrift The Lancet konkluderer, at fremtiden for verdens børn er særdeles usikker. På trods af de seneste 20 års forbedringer, der er sket inden for overlevelse, ernæring og uddannelse, er de yngste generationer truet af blandt andet klimaforandringer og tab af biodiversitet.

Emner : Klima
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via TV2 27. mar 2020 07:57 4
Spanien sender 9000 testkits tilbage til Kina
via Finans 27. mar 2020 07:56
Kunder aflyser byggeordrer på grund af corona
via Berlingske 26. mar 2020 16:16 25
2000 forskere kritiserer svensk coronastrategi
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

brugte ca. 60 % af sin nytårstale på at forsvare det offentliges ret til at overtage forældremyndigheden fra de forældre, som ikke var deres opgave voksen.

Ind til videre har hun ikke gjort noget konkret i forhold til den klimasag, som hendes regering hævder at have som førsteprioritet.

Iflg. de regnemetoder, som man bruger, er de 70 % reduktion næsten i hus!

Man mener, at hver dansker allerede er nede på 8 ton CO2 pr. år, hvor man iflg. samme fine regnemetode lå mellem 12 og 13 ton i 1990. Det eneste, man så mangler, er implementeringen af CCS-teknologien i forhold til affaldsafbrænding biomasse!

De grønne organisationer har påpeget, at biobrændsel ikke er CO2-neutralt.

Det forhold, at en meget stor del af danskernes klimapåvirkning skyldes forbrug af varer, som vi importerer, kommer ikke med i regnskabet.

Dansk skibstransports forbrug af tung olie tæller ikke med i CO2-regnskabet, men er fuldt ud med i beregningerne over det hellige BNP.

Privatbilismen er stigende, med stadigt større biler, og elektrificeringen har kun marginal virkning på CO2-udslippet (stærkt tabuiseret her, hvor man tror på det tekniske fix), og regeringen taler mere om flere motorveje og broer end kollektiv trafik.

Flytrafikken er stigende.

Landbruget er fortsat en yderst tvivlsom økonomisk faktor, men helt sikkert en kæmpe belastning for klimaet.

Men regeringen venter lige nu på erhvervslivets forslag til handling, en ny grøn investeringsdagsorden. Man kan hurtigt blive enige om, at vi lige skal have lidt mere gang i det hele, så vi kan få råd til at løse problemet. Det skal jo kunne betale sig.

Det eneste, der ikke passer ind i regnearkene er: De gigantiske oversvømmelser, som vi ser i hele landet lige nu. (kørte lige forbi Odense Zoo for 30 min. siden. Ville have taget turen på åstien forbi, men da vandet stod ca. 20 cm op, måtte jeg vende om. Det har jeg aldrig nogen sinde set før! Regeringen bad 8 kommuner om at slå sig sammen for et par uger siden, så de kan løse problemet med tilbagevendende oversvømmelser langs Gudenåen! Et påbud, der set i lyset af udviklingen er komplet latterligt)

Januar var den varmeste Januar, der nogen sinde er målt på globalt plan.

Der er inden for de sidste dage målt temperaturer på over 20 grader på Antarktis. Aldrig set før. Man regner med at afsmeltningen fra Sydpolen langt hurtigere end før antaget vil bidrage alvorligt til havvandsstigninger.

Brandene i Australien har været de værste nogen sinde.

Korallerne dør ud for Australiens østkyst.

Der er først nu ved at blive lavet systematiske optegnelser over hvor store mængder metan der forsvinder fra områderne omkring nordpolen. Det, som man vil finde dokumentation for, er hvor stor en faktor/feedback mekanisme, der ligger her i forhold koncentrationen af klimagasser.

Men Mette Frederiksen brugte 60 % af sin nytårstale på at forsvare retten til at tage uduelige forældres forældremyndighed fra dem.

Hendes regerings erklærede vilje og måde at agere på i forhold til den største trussel, som fremtidens børn står over for, repræsenterer den værste form for demagogi og populisme, vi har set. Klamheden selv.

 • 16
 • 6

Det har den nu altid været.........det er desværre bare således at børnedødeligheden er faldet de sidste 70 år .........så vi er blevet mange bare alt for mange til denne klode så det mest effektive man kunne gøre.....var at gøre som kineserne, men ikke præcis som dem, hvor de kunne abortere pigerne væk indtil de fik et drengefoster. Næh et barn og så blev faderen steriliseret.

 • 3
 • 12

Som en af mine favoritkomikere formulerede det for 20år siden:

We're going away. Pack your shit, folks. We're going away. And we won't leave much of a trace, either. Thank God for that. Maybe a little Styrofoam. Maybe. A little Styrofoam. The planet'll be here and we'll be long gone. Just another failed mutation. Just another closed-end biological mistake. An evolutionary cul-de-sac. The planet'll shake us off like a bad case of fleas. A surface nuisance. (George Carlin)

MF er bare den nyeste i en lang række af uinteresserede ledere der holder samme kurs som altid i blindt håb om at DET kan sikre genvalg om 4 år.

 • 7
 • 6

MF er bare den nyeste i en lang række af uinteresserede ledere der holder samme kurs som altid i blindt håb om at DET kan sikre genvalg om 4 år.

Forkortelsen, MF, Medlem af Folketinget, er måske ret præcist udtrykket for det essentielle, at sidde der, helst så højt som muligt, for at sidde der og ikke så meget andet.

Dvs. forkortelsen for Mette Frederiksen er selve synonymet for Medlem af Folketinget, højest pladseret, for at være der og ikke andet.

Det bliver ikke hende eller andre folkevalgte, der ændrer på noget. Det bliver ikke andre højtsiddende, som ændrer intelligent på noget. Mødet i Davos i år stod i klimaets tegn. Men grundlæggende, så var det den økonomiske vækst, som man gik efter, på trods af det faktum, at den hidtil ikke har været forenelig med hensynet til vore mere naturligt givne livsbetingelser.

Nu står det klart, at et virus har reduceret CO2-udslippet med ikke mindre end 25 % fra den ene dag til den anden i Kina, og den globale erhvervselite skider millioner af grønne grise lige i øjeblikket. https://www.carbonbrief.org/analysis-coron...

Når det realøkonomiske lokomotiv, stedet, hvor tingene reelt produceres, lukker ned, så stopper det i resten af verden. Uden asien, så er vore penge ikke ret meget værd, og pengeskabelsen, det er nok det sidste egentlige aktiv, vi har her i de gammelindustrialiserede lande. http://arbejdsforskning.dk/pdf/art-287.pdf

Lad os håbe på en gigantisk global økonomisk nedsmeltning, det er det eneste, der kan redde arten.

Hvem der så skal repræsentere arten, det er ikke godt at vide. Men lad os håbe på, at det bliver en anden slags vindere, end dem der har bragt os der til, hvor løsningen er en coronavirus.

Den løsning, som jeg troede på, den blev det ikke: https://gylle.dk/finanskrisen-understreger...

Det, som jeg har kæmpet for hele mit liv, var en anden løsning.

 • 4
 • 5

så vi er blevet mange bare alt for mange til denne klode

Det er da fløjtende ligegyldigt hvor mange vi, så længe vi opføre os som imbecile fjolser. Vi sviner, forurender og bruger jordens ressourcer på ligegyldigt skrammel, som ender i havet og fødekæden. færrer mennesker trækker bare pinen (jeg er enig med George Carlin).
Det er ikke antalsregulering der er brug for, men ekstrem høj grad af adfærdsregulering - og så kaldet opdragelse....

 • 9
 • 5

Hvis vi vedblivende skal sidde på hænderne, fordi der er somme der ikke vil høre sandheden.....den er kort.......vi er for mange mennesker på denne klode.

Hvordan det løses af naturlig vej er der ingen der har et andet bud på end de tror at dødeligheden overstiger fødselsraten.

Og Benny. Hvor skriver jeg at jeg ønsker død over andres børn ??????

 • 7
 • 4

At ønske død over andres børn (for du har det okay med at dine egne børn overlevede, ikke?) er noget af det mest infame man kan gøre.

Ehhh.... hvor stod der at han ønskede andres børn døde?

Det var vel en hel normal konstatering af at en del af de faktorer der tidligere medførte at flere børn døde, er mindsket, hvilket betyder flere overlevende, hvilket betyder større belastning på miljøet.

Det gælder skam i hele verden, inkl. lille Danmark.

At man så begynder at faktorisere klimaændringer ind som en trussel for verdens børn er efter min mening igen alarmisme. Selvfølgelig er klimaet en trussel. Det har det alle dage været. Tidligere døde børn som konsekvens af underernæring, sygdomme, kulde og varme, som alle er dødsårsager der har udspring i vejrliget i den pågældende verdensdel.

At en meget stor dødsårsag så nok idag er helt andre faktorer, som ligegyldighed overfor civilbefolkning i krige, børne arbejde, idioter som mishandler deres egne eller naboernes børn osv. glemmes lige i farten.

 • 5
 • 4

Man sammenligne æbler med bananer i artiklen.
At de industrialiserede lande ryger ned i rækken og de ikke industrialisered op, når man tager CO2 belastning med i regnestykket, er useriøst tabelarbejde.
HVEM ønsker at sænke levestandarden til niveau med Tchad, Mali osv. for at sænke CO2 udledningen. Det er jo ikke det der er målsætningen. Jeg gad se hvor mange i DK der melder sig frivilligt til det eksperiment.

Levestandarden skal op for ALLE så hurtigt vi kan. Samtidigt skal vi, der har ressourcerne, hjælpe dem der ikke har dem, med at gøre det så klimavenligt som muligt.

Det kan sætte skub i vores egen teknologi udvikling. Fordi vi skal lave systemer der er simple, lette at vedligeholde og driftsikre. Man skal kunne klare at servicere på lavpraktiskt plan.
Jan

 • 2
 • 0

Hvis der ikke fandtes den såkaldte "ældre byrde" som der er her idag og deres skatter , frivilligt arbejde og børnepasninger ville landet gå istå.

Problemet kommer i fremtiden. hvor nutidens studenter sangtens kan tale sprog og løse en andengradsligning( uden at forstå hvorfor) men ikke kan spejle et æg eller slå et søm i en væg, samt passe et barn så det overlever.

Så hvis du ønsker,at sådanne som jeg, hvor skatte betalingen kan lønne to offentlige ansatte er kradset af , er du da velkommen til at vælge et liv uden os , en dertil hørende meget lavere livsstil.

Prøv lige at bruge afstandsholderen til ørerne,før en du skriver dine "morsomheder". Vi gamle havde gerne set, at du havde fået noget ud af de penge, vi har betalt i skat til din uddannelse.

 • 2
 • 3

Problemet


Du siger at problemet er at vi er for mange mennesker på jorden. Jeg præsenterer en løsning for dig. Vi fødes, vi lever og når vi dør skal vi give tilbage det vi har puget sammen i livet.

 • 1
 • 0

Jeg sidder med en fornemmelse af, at Danmark er ved at forvandle sig til et diktatur, hvor et middel til at holde folk nede er at gøre dem utrykke, bange oma.
Ingeniøren er ikke dem værste, det er dagspressen der hver dag svælger i katastrofemeldinger.

 • 2
 • 2

Din ideelle betragtning er ret morsom Erik :
""Vi fødes, vi lever og når vi dør skal vi give tilbage det vi har puget sammen i livet.""

Du har modtaget løn hele dit liv. Nogle sparer og andre er forgældede festaber når de dør. Hvem er du selv, "gnier" eller "festabe" ?

Du mener så, at alt det det man har på kontoen, når man dør, skal tilfalde staten???

Mener du så, at det beløb som festaberne ikke har, i form af ubetalte regninger, skat, børnepenge skal tilbage betales af deres børn? Eller hvad???

Du mener så at en Britta skal forgyldes, når hun kommer ud af fængslet?

 • 1
 • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten