andre skriver

Problemer med ellers lovende vaccine: lancering udskudt

Illustration: Bigstock

Udrulningen af ​​den coronavaccine, der fremstilles af Storbritanniens GlaxoSmithKline (GSK) og Frankrigs Sanofi, er blevet udskudt, efter at vaccinen har fremvist utilstrækkelig immunrespons blandt ældre patienter. Det oplyser Sanofi. Uden en tilstrækkelig respons fra immunforsvaret, beskytter vaccinen ikke effektivt nok mod smitte. Konsekvensen er, at vaccinen sandsynligvis ikke vil være klar før slutningen af ​​2021. Nu skal nye undersøgelser iværksættes. GSK-Sanofi vaccinen er blandt de fire vacciner, som EU-Kommissionen har indgået forhåndsindkøbsaftale om, herunder på vegne af Danmark. For GSK-Sanofi vaccinen var der - hvis den ellers ville blive godkendt - lagt op til, at ca. 2 mio. vacciner kunne leveres til Danmark. De øvrige er Astra Zeneca (ca. 2,6 mio. vacciner), BioNTech/Pfizer (ca. 2 mio.) og Johnson & Johnson (ca. 5,2 mio. vacciner). Samlet set betyder det - i teorien - at Danmark kan købe vacciner til 11,8 mio. borgere, har Lægemiddelstyrelsen oplyst.

Emner : Medicin
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Miljøministeriet 16. jun 2021 14:24
Minister: Slut med glyphosat på fortove og terasser
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Alt i alt betyder de seks aftaler, at Danmark nu samlet set i teorien kan købe vacciner til ca. 16 mio. borgere, fordelt som følger:

 • Astra Zeneca: ca. 2,6 mio. vacciner
 • Sanofi-GSK: ca. 2 mio. vacciner
 • Johnson & Johnson: ca. 5,6 mio vacciner
 • BioNTech/Pfizer: ca. 2 mio vacciner
 • CureVac: ca. 2,6 mio. vacciner
 • Moderna: ca. 1 mio. vacciner

https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/nyheder...

AstraZeneca har ikke søgt godkendelse endnu og har kun vist lige under 70% effekt i deres hidtidige fase 3 test. Ja, 2-3 tusinde alle under 55år, der ved en fejl fik halv dosis ved første stik, viste en bedre effekt. Her forsøger AstraZeneca så med en ny fase 3 afprøvning af 1/2 dosis først. Indtil denne nye afprøvning er langt nok til at bedømme, vil AstraZenicas vaccine kun kunne angives som 70% dækkende, hvis den godkendes. AstraZenica har også indledt et samarbejde med en blanding? med russernes 'Sputnik 5' vaccine. Det er ikke alt, der er dårligt, Men, men ....

Sanofi-GSK er udsat til 2022.

**J & J ** er en enkelt dosis vaccine, men J & J afprøver allerede nu vaccinen med 2 doser. Vel ikke et tegn på en høj effekt af blot én enkelt dosis.

CureVac en tysk mRNA vaccine skulle gå i fase 3 afprøvning her i december 2020. Det vil tage ca 3 mdr før man tidligst kan få resultater. CureVac forventer at kunne levere 300 mio doser i hele 2021 - de 225mio er købt af EU og heraf er de 2,6 mio til Danmark.

Moderna har en første EU ordre på 80 mio. og en option på yderligere 80 mio. De ca 1 million borgere er beregnet udfra begge indkøb på de i alt 160 mio. doser fra Moderna.

Ud af de 6 aftaler er det kun de to - BioNTech/Pfizer og Moderna - der er ret sikre på snarlig godkendelse (måske med untagelse for visse mennesker fx gravide og børn). Fordeler man de 2+1 mio. borgere, der kan vaccineresmed disse to vacciner, over 2021, er det 250.000 borgere pr måned, men nok mindre i de første måneder af 2021. Dette skal sammenholdes med, at der er ca 1,150 mio borgere over 65 år (1,5 mio over 60 år) (kilde DST.dk) - plus et stort - men mig ukendt - antal yngre, som har vitale opgaver eller har alvorlige sygdomme i relation til corona.

De øvrige vacciner synes mere at komme til sommer eller senere. Måske lidt før fra AstraZenica? eller en overraskelse fra J og J.

Lars :)

https://www.nytimes.com/interactive/2020/s...

PS! Daily Mail er ikke den bedste og slet ikke den mest troværdig kilde.

 • 9
 • 0

AstraZeneca har ikke søgt godkendelse endnu og har kun vist lige under 70% effekt i deres hidtidige fase 3 test.

Bill Gates var i CNN for en dag eller tre siden og sagde , at efter Pfizer og Moderna troede han, at AstraZeneca ville blive godkendt 'in the near future', hvad det så er?

AstraZenica angives mange steder til at koste $3-4 hvor Pfizer og Moderna skulle koste $25 +-. Hvis det holder vand, er vil det jo gøre en ret afgørende forskel for fattige statskasser eller vore hjælpekasser til sådanne lande.

Lars :)

 • 4
 • 0

Måske er det helt irrelavant at vente på vacciner sammenlignet med seneste nyt om anvendelse af et eksisterende pharma produkt IVERMECTIN til Covid patienter, hvilket har givet noget af de bedste resultater der er set endnu. Et billigt 50 år gammelt produkt mod parasitter og visse vira har nu også vist sig effektivt mod Covid i bl.a. Argentina.

Desværre er det åbenbart ikke populært nyt fordi youtube har slettet den original video af denne her med Chris Martenson, som jeg har fulgt siden virus udbruddet: https://www.youtube.com/watch?v=t04Cb4VrbY... Se især ved 7:25 min. Hvis dette skete i hele verden ville alt være anderledes nu. Og Dr. Pierre Kory der har bidraget mest til dette med sine review papers er i Senats høring for et par dage siden blevet beskyldt for at være politisk af en eller anden dum politiker trods fantastiske resultater: https://www.youtube.com/watch?v=YgOAaLmoa68

I stedet for at gå videre med at velkendt meget sikkert produkt der ser ud til at have signifikant effekt i sygdomsbekæmpelsen satste man kun på nye helt nye ukendte uafprøvede vacciner der måske virker og måske er sikre - ingen ved det endnu. Og hvorfor lytter nogle som helst til Gates i denne her sammenhæng?

Jens

 • 0
 • 9

EMA vil holde et ekstraordinært møde allerede den 21 december - på mandag - med henblik på at markedsgodkende vaccinen fra BioNTech/Pfizer. Ritzau her via Politiken: https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedo...

https://www.ema.europa.eu/en/events/extrao...

Den endelige godkendelse skal ske i den danske lægemiddelstyrelse. Radioavisen (DR) oplyser, at det vil tage yderligere 48 timer - dvs indtil til den 23. december, hvis EMA som forventet faktisk godkender den 21. december.

Det må vel også betyde, at EMA hurtigere vil have flere resourcer til også at kunne granske og godkende den næste vaccine, der kommer fra Moderna.

Det er ganske store antal vacciner i forhold til befolkningen, der tales om i USA. 100mio vaccinerede allerede i første kvartal/indtil maj - så man kan håbe, det store antal også vil gælde i EU og dermed hos os i DK.

Lars :)

 • 1
 • 0

Formanden for EU kommisionen har netop meddelt at EU har aftalt leverance af yderligere 300 mio doser vaccine fra Pfizer/BioNTech. Heraf vil de 75 mio blive leveret i andet kvartal og resten i Q3og Q4.

Da Danmark udgør ca 1.27% af befolkningen i EU svarer det til i alt ca 3,8 mio doser til kongeriget eller ca 1,9 mio personer, hver vaccineret med 2 doser (de nævnte ca 2 mio vacciner)

De 75 mio extra doser i Q2 svarer således til ca 450.000 extra vaccinerede personer i Danmark i Q2.

Lars :)

PS! En lille bøn til sundhedsmyndighederne. Brug entydige betegnelser for doser vaccine og for antal vaccinerede personer. Tal uden enheder er en kilde til fejl.

 • 3
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten