andre skriver

Politikere bremser vind-og solenergi på land, mener producenter

Illustration: Vestas

Politisk vedtagne omkostninger har ført til et fald i udbygningen af vedvarende energi på land, vurderer Dansk Energi i ny analyse. Ifølge analysen er der fra 2. kvartal af 2018 til og med 2020 blot etableret 80 MW ny ve-kapacitet årligt mod 260 MW årligt i perioden fra 2012-2018. Politikere afviser dog at ændre ordningerne.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Sjovt nok tager det det 5-6 år at bygget et atomkraftværk på 1200 -1400 MW, så det er såddan omtrentlig samme tidsramme.

Atomkraftværket kan så køre 24/7, uafhængigt af vejret, OG leverer fjernvarme, dvs 6-8 gange mere energi på 1/1000 af pladsen.

Ja, det er klart bedre at bygge atomkraft.

 • 10
 • 22

OG leverer fjernvarme, dvs 6-8 gange mere energi på 1/1000 af pladsen.

Michael Foscola er som vanlig konsekvent løgnaktig. Sist jeg undersøkte var det bare ca 1% av reaktorene der spillvarme ble brukt til fjernvarme (fra kondensatorene).

Fra Science direct: "So far only one reactor—the Ågesta reactor, south of Stockholm has been used to supply a sizeable district heating scheme. For 10 years this pilot scheme delivered 10 MW of electricity to the grid and initially 50 later 70 MW of heat to the suburb ‘Farsta’ of Stockholm, with a very good reliability record. As yet it has had no successors anywhere in the world. Ågesta was of course too small to give good economics, but it gave valuable experience".

 • 13
 • 3

Sjovt nok tager det det 5-6 år at bygget et atomkraftværk på 1200 -1400 MW, så det er såddan omtrentlig samme tidsramme.

@Michael

Sjovt nok er sådanne påstande meget lette, at modbevise. Flamanville skulle have været færdig i 2012, og kører stadig ikke i kommeciel drift. https://ing.dk/artikel/daarlige-svejsninge... Olkilouto bygger de stadig på her efter 18 år. Den skulle have stået klar i 2009. https://nive2.dk/artikel-oversigt/316-olki...

Hvorfor komme med sådan en påstand, når alle meget let kan finde ud af den ikke passer.

 • 15
 • 5

fordi nogen for en hver pris vil få det til at lyde som om atom kraft er godt... men der er så mange problemer med atom kraft. Det er bevist at lang flere dør af kræft. selv hvis de bor mange kilometer fra et kraftværk ... Der sker stadig stor atom ulykkker fra tid til anden selvom de påstod hårnakket at det kan ikke se med de kræftværker vi har i dag ... ved ikke om der findes nogen tal på om dødligheden af kræft også stiger i nærheden af atomaffald depod.. men så er der jo også lige det problem at man er afhænge af en uran som ikke alle har... så kan ende med at de næste mange krige bag scene kan handle om uran

 • 0
 • 16

Science Direct tager fejl: I 2005 producerede russiske kraftvarmeværker 11,4 PJ fjernvarme.

https://en.wikipedia.org/wiki/District_hea...

Jesper - husk nu at få det hele med!

Om Russia fra dit Wiki link: "Russia In most Russian cities, district-level combined heat and power plants (ТЭЦ, теплоэлектроцентраль) produce more than 50% of the nation's electricity and simultaneously provide hot water for neighbouring city blocks. They mostly use coal and gas-powered steam turbines for cogeneration of heat. Now, combined cycle gas turbines designs are beginning to be widely used as well."

 • 4
 • 0

Sjovt nok tager det det 5-6 år at bygget et atomkraftværk på 1200 -1400 MW, så det er såddan omtrentlig samme tidsramme.

Når der ikke er nogen her i Danmark, der har ekspertisen i at bygge og drive atomkraftværker, kan det være ligegyldigt.

Og vi husker at, hvis det tager 5-6 år at udbygge vindenergi med 1200-1400 MW, så er det pga. mangel på politisk vilje. Der kunne sagtens sættes mange flere op i samme tidsrum.

 • 7
 • 2
 • 2
 • 5

Nu er dem der beskæftiger sig med atomkraft i sagens natur rimeligt velbegavede / tekniskt indsigt og så er det vel ikke så mærkeligt, at de ikke kan se nogen som helst fornuft i at lægge dobbeltfunktion med fjernvarme.

@ Magnus

Din uvidenhed kender tilsyneladende ingen grænser. Fjernvarme er traditionelt den mest udbredte varmekilde i byerne i Østeuropa og Rusland. Det russiske selskab MHSC styrer 16 kombinerede kraft- og varmeværker samt over 6.000 mindre fjernvarmestationer og et rørsystem, som er mere end 2.400 km langt, alene i Moskva.

 • 4
 • 4

Din uvidenhed kender tilsyneladende ingen grænser. Fjernvarme er traditionelt den mest udbredte varmekilde i byerne i Østeuropa og Rusland. Det russiske selskab MHSC styrer 16 kombinerede kraft- og varmeværker samt over 6.000 mindre fjernvarmestationer og et rørsystem, som er mere end 2.400 km langt, alene i Moskva.

Jakob

Jeg er da udmærket klar over, at kommunismen så sit lys i Rusland for 100 år + siden, en ideologi der passede perfekt til fjernvarmes store udbredelse øst for jerntæppet og at kommunismens fald medførte noget vi herhjemme kan nikke genkendende til, nemlig at kunderne hyler op om for høje varmepriser, når de nu skal til at betale det hele selv.

Ellers gik min kommentar #13 ud på, at dem der beskæftiger sig med atomkraft er på et noget højere teknologiskt stade ( el )end bålteknikkerne der beskæftiger sig med fjernvarme hvor al varmen bliver fremstillet ved afbrænding og deraf eksorbitante udledning af CO2.

 • 0
 • 2

........ end bålteknikkerne der beskæftiger sig med fjernvarme hvor al varmen bliver fremstillet ved afbrænding og deraf eksorbitante udledning af CO2.

@Magnus

Jeg har lidt svært ved at tro dine indlæg, når du nu igen kommer med forkerte oplysninger. Måske skulle du prøve at forholde dig til lidt fakta fra Danmark. Når du har dem på plads, så kan vi vende tilbage til resten af verden. 1.736.668 danske husstande forsynes i dag med fjernvarme. I alt svarer det til 64 procent af alle husstande og ca. 3,6 millioner personer. Fjernvarmen er et transmissionssystem, der kan kobles sammen med alle former for varmeproduktion. I dag bliver der således produceret fjernvarme på baggrund af affald, flis, halm, vind, solvarme, geotermi, naturgas, olie, kul, overskudsvarme fra industri med mere. 61 procent af fjernvarmen er baseret på grøn energi. Heraf er 52 procent produceret på vedvarende energi som sol, vind, biomasse, biogas og geotermi. Fjernvarme er ved lov omfattet af hvile-i-sig-selv princippet og dermed må fjernvarmeselskaberne ikke tjene penge. Det vil sige, at fjernvarmen er non-profit. Samlet er der omkring 60.000 kilometer fjernvarmenet - 30.000 kilometer fremløb og 30.000 kilometer returløb. Det rummer omkring 1 milliard liter varmt vand. Fjernvarmeselskaberne omsatte i 2018 for 24 milliarder kroner. Fjernvarmesektoren omsatte i 2018 for 61 milliarder kroner og eksporterede for 6,7 milliarder kroner. Fjernvarmeselskaberne har ca. 1700 medarbejdere. Mens fjernvarmesektoren beskæftiger 10.400 danskere.

 • 2
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten