close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Polen udskyder vind- og solenergi

En lov, der skal støtte producenter af vedvarende energi, er blevet udskudt af den polske regering. Loven skulle fra årsskiftet have sat skub i landets langsomme grønne omstilling, men er nu lagt på is af landets nye regering. Polen er Europas mest brunkul-afhængige land, og 88 procent af landets strøm stammer fra kul.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 22. jun 2018 07:27 2
Netværksfejl hos Banedanmark: Viser forkert info
via Bloomberg 22. jun 2018 07:41
Tyskland vil teste flyvende taxaer
via Reuters 22. jun 2018 07:04 1
Tesla lukker solanlæg i ni stater

Hvis Polen absolut vil bruge (brunkuls)kulkraft, så må de kunne absorbere en hel del billig og variabel vindkraft.

Som tidligere nævnt så kan Danmark lave et transmissionskabel til Polen, med to ca. 100 km lange forbindelser, een fra Kriegers Flak til Bornholm, og een derfra til Polens nordkyst.

Via Nordpool udveksler Polen allerede strøm i begrænset omfang med Sverige og Litaen.

Ud fra en sikkerhedspolitisk betragtning bør polakkerne være meget interesserede i muligheden for også at importere el fra Danmark.

  • 5
  • 3

Det er jo ikke det Polen udskyder, men kun at det ikke er økonomisk med egen produceret vindenergi. Særligt er det støtten der fysisk mangler. Kan energiformerne klare sig uden støtte, er der vist ingen hindringer.

NB! Der skal en del vindkraft-el til at udfase bare en brøkdel af brunkulsværkerne. Vand- og A-kraft, er nok nogle mere økonomiske alternativer.

  • 6
  • 9