Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Penkowa får ikke sin doktorgrad tilbage

Illustration: Finn Frandsen

Københavns byret har givet Københavns Universitet medhold i, at det var retsmæssigt, at universitet i 2017 fratog Milena Penkowa doktorgraden. Det var Penkowa, der havde sagsøgt universitet for at få doktorgraden tilbage. Anklagerne mod og beviserne for Milena Penkowas forskningssnyd var ikke knyttet til den afhandling, som hun i 2006 fik tildelt doktorgraden for, men til andre af hendes arbejder. Derfor var ikke umiddelbart klart, om universitetet havde ret til at fratage hende denne. Akademisk Råd ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet mente dog ikke, at Milena Penkowa havde levet op til forudsætningerne for tildelingen af doktorgraden, og den beslutning har universitetet fået medhold i.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Ny Teknik 16. jul 2019 09:54
Forskere kan forudse brokollapser med satellitter
via Jyllands-Posten 16. jul 2019 09:19 5
Transportminister vil undersøge elløbehjuls miljøaftryk
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvis penkowa havde vundet sagen havde hun fået sin doktorgrad tilbage. Hun tabte sagen, ergo får hun ikke sin doktorgrad tilbage.

Nu forsøger hun i landsretten, og lur mig om den bedrager ikke taber endnu en gang.

  • 15
  • 1

inden for jura ligger fuldt "på højde" med hans evner inden for klima ;o))


ja det er godt set af FR....

Problemet er jo, hvad MSM ikke nævner, at KU hævder at kunne fratage Palenkowa doktortitlen. Det bestrider Palenkowa at der er juridisk grundlag for. Så hun anlægger sag.

Før sagen er juridisk afgjort kan man ikke hævde at hun er ikke får sin sin doktortitel tilbage. Det er måske slet ikke muligt med de begrundelser KU har lagt for dagen. Det er jo det retssagen drejer sig om. Så hvis KU siger at hun nu ikke får sin titel tilbage - uden at nævne at sagen er anket af Penkowa (hvad Ingeniøren heller ikke lige får med, da man kun refererer til KUs pressemeddelelse) så er man da ikke helt up to date. Overskriften "Penkowa får ikke sin doktorgrad tilbage" er derfor misvisende og ikke dækkende for sagens realiteter.

  • 1
  • 12