Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Overlæge efter udsædvanligt mange tilfælde af fnat: Den ser ud til at have udviklet resistens

Illustration: Bigstock

I øjeblikket er usædvanligt mange danskere ramt af fnat, lyder meldingen fra overlæge på hudafdelingen på Bispebjerg Hospital i København, Carsten Sand. Han siger til TV 2, at han aldrig har set så mange tilfælde af fnat i de 30 år, som han har arbejdet med det. Patienter behandles i første omgang for fnat med creme og shampoo, men i mange tilfælde får den såkaldte NIX-creme ikke gjort det af med den lille parasitmide, og ifølge Carsten Sand skyldes det, at miderne ser ud til at have udviklet resistens for indholdsstofferne i Nix-cremen. »Vi har ikke nogle danske data på det, men vi har observeret, at patienter, der bruger cremen korrekt, alligevel ikke bliver helbredt. Det er et godt tegn på, at den ikke virker hos nogen, og at de her mider er blevet resistente,« siger han.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Politiken 21. jan 2020 07:54 11
DSB udskyder opgradering af dobbeltdækkertog
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Var det ikke til bekæmpelse at fnat at antabus i sin tid blev udviklet? At man så senere fandt en ande anvendelse er en anden sag, der er jo ofte en bivirkning ved medicin vh mogens

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten