close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Organisationer: Miljøområdet vil lide under Miljøstyrelsens flytning

Illustration: Naturstyrelsen

Fagforeninger og Danmarks Naturfredningsforening forventer, at tabet af viden bliver enormt og vil ramme hele miljøområdet, når styrelsen flytter til Odense. Miljøministeren mener ikke, det vil blive så grelt.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jane's 360 14. aug 2018 07:51
Kina udvikler fastvinge-quadcopter-hybrid
via Ars Technica 14. aug 2018 07:34 2
Musk: Saudiarabiske milliarder kan frikøbe Tesla

Kommunaldeformen smadrede amterne og den solide viden de lå inde med. Desuden tømtes store dele af provinsen for offentlige institutioner.

Nu forsøger Venstre så at reparere på de skader man selv har forvoldt ved hjælp af nogle symbolske tiltag, der ikke batter noget i forhold til hvad man ellers kunne lave:
*Etablering af arbejdspladser i fremstilingsfagene
*Ultra-hurtigt bredbånd over hele landet, så folk ikke mere skal sidde og hakke med et telefonmodem.
*Tilbagerulning af politi-, retsreformen og genetablering af apoteker, skoler, lokale aktiveter, som forsvandt med kommunaldeformen.
*Re-etablering af nedlagte busruter.

Udflytningen af statslige arbejdspladser gavner ikke meget. Hvem har glæde af at Sprognævnets 15 ansatte tvangsflyttes til Bogense? Eller at Det økonomiske råds formandskab flytter til Horsens, når "kunderne" er ministerier og styrelser, o de bliver alle i København.
Venstre har stirret sig blind på, at alt kan klares via internettet, og at det er ligegyldigt om folk sidder på Slotsholmen eller på Ålandsøerne. Mage til dumhed skal man lede længe efter.
At der sker et solidt videnstab rager regeringen en bønne, og at det fx svækker miljøkontrollen med kemikalier, virksomheder mv., passer fint ind i Venstres kram om ikke at ville genere sponsorerne i erhvervslivet. Trump kunne ikke have fundet på noget mere idiotisk.
Før sidste udflytning blev regeringen advaret af alle med forstand på den slags, men den salgs tager Venstre sig ikke af. Ingen skal komme og lære den noget.
Og nu braldrer Løkke op om, at selv om Rigsrevisionen har en vurdering af den første udflytning på vej, så siger han blot, at heller ikke den, vil få nogen indflydelse på den trufne beslutning: "Vi flytter ud, fordi vi vil det politisk".
Det minder om barnet, der beder forældrene om en begrundelse for de mistede lommepenge. Hvortil forældrene svarer "Fordi".

En nylig publiceret undersøgelse af den newzealandske forsker, James Flynn, viser, at europæerne bliver dummere og dummere. I Norden er danskerne dem, der er faldet mest af på den. Naturligvis afspejler den tiltagende dumhed sig også i de valg vi træffer når vi stemmer, og hvilke politikere vi stemmer på.

  • 10
  • 5

Udflytnings største gevinst er at medarbejderne ikke flytter med og dermed ikke tager den syge kultur som hersker i statsadministrationen med sig. Vi har ikke brug for styrelser og ministerier der ser og opføre sig selv som stat i staten, som bedrevidende og borger fjenske, hvis eget formål er at eksistere ikke at betjene borgerne. Så det gavner ganske meget at alle disse højtuddannede personer bliver hvor de er og nyt blod kommer til. De samme højt uddannede der ikke så meget som løfter et øjenbryn over at 600 personer har mistet deres job hos Siemens og skal til at køre langt efter arbejde.. så snup en tudekiks og kom videre ganske som alle andre.

  • 9
  • 8