Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Omkring hver tiende diplomingeniør og bygningskonstruktør forlader Danmark efter endt uddannelse

Hver 17. studerende i Danmark får et job i udlandet efter endt uddannelse, viser en DR-analyse lavet på baggrund af en rundspørge fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er især byggeledere, diplomingeniører og bygningskonstruktører, som rejser ud af landet, så snart de er færdige med deres uddannelse i Danmark - her gælder det rundt regnet hver 10. dimittend. Rundspørgen viser ikke, om der er tale om danske eller internationale studerende, som for eksempel rejser hjem igen, når uddannelsen er slut.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Universe Today 17. okt 2019 12:08
Boret på Mars-lander har vristet sig fri igen
via The Guardian 17. okt 2019 11:57
NASA viser ny rumdragt frem til kommende måne-mission
via Politiken 17. okt 2019 07:33
Lufthavnen i Hamborg åbner igen efter bombefund
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Skønt at de studerende er åbne overfor internationale opgaver. Mange af vores store ingeniørfirmaer arbejder globalt, så når de unge får de gode erfaringer fra starten lover det godt for fremtiden.

  • 1
  • 0

Her er en decideret analyse af en del af problemstillingen: "Erhvervslivet mangler ingeniører", der regelmæssigt lyder som en plade med et hak i fra erhvervslivet.
Sådan en analyse burde vel vække tanker i den "forstenede" adfærd, erhvervslivets top opererer med i relation til prisens afhængighed af udbud contra efterspørgsel.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten