Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Omkring hver tiende diplomingeniør og bygningskonstruktør forlader Danmark efter endt uddannelse

Hver 17. studerende i Danmark får et job i udlandet efter endt uddannelse, viser en DR-analyse lavet på baggrund af en rundspørge fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er især byggeledere, diplomingeniører og bygningskonstruktører, som rejser ud af landet, så snart de er færdige med deres uddannelse i Danmark - her gælder det rundt regnet hver 10. dimittend. Rundspørgen viser ikke, om der er tale om danske eller internationale studerende, som for eksempel rejser hjem igen, når uddannelsen er slut.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Politiken Byrum 22. maj 2019 09:19 6
Lovforslag om hermetisk lukkede boliger stoppet af valget
via Berlingske 22. maj 2019 07:06 5
Nordvestlige København skal ikke regne med nogen metro
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Skønt at de studerende er åbne overfor internationale opgaver. Mange af vores store ingeniørfirmaer arbejder globalt, så når de unge får de gode erfaringer fra starten lover det godt for fremtiden.

  • 1
  • 0

Her er en decideret analyse af en del af problemstillingen: "Erhvervslivet mangler ingeniører", der regelmæssigt lyder som en plade med et hak i fra erhvervslivet.
Sådan en analyse burde vel vække tanker i den "forstenede" adfærd, erhvervslivets top opererer med i relation til prisens afhængighed af udbud contra efterspørgsel.

  • 0
  • 0