Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Ny forskning: Mennesker påvirker vindene omkring Antarktis, så isen smelter

Illustration: Esa

Menneskeskabt global opvarming har ændret vindene i havet omkring Vestantarktis. Og det får havet til at ændre sig. Mere is smelter, fordi vindene bringer varmere vand tættere på kontinentet. Det dokumenterede et forskerhold i sidste uge i tidsskriftet Nature Geoscience. Ifølge forskerne har Vestantarktis allerede tilført en stigning i havniveauet på 4,5 centimeter i det seneste århundrede på grund af dette.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via South China Morning Post 4. jun 2020 07:36 2
Studie: Coronavirus kan skade testikler uden at inficere celler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Nu hvor Tronald Dump er blevet fornærmet over, at Grønland ikke umiddelbart kan købes, så må han og hans efterfølgere satse på at overtage Antarktis i stedet. Der er sikkert lige så mange gode ressourcer under isen der ned, som de geskæftigede amerikanere kan samle op og brænde af en billig penge.

Dumps bagland tror ikke på den globale opvarmning, den videnskabelige forklaring på at polerne er blevet så interessante for olieindustrien, for, som Dump har sagt, så er han alt for intelligent til at tro på den slags videnskab.

Hans meget alternative begavelse sætter ham uden for pædagogisk rækkevidde, som Greta Thurnberg tørt har konstateret. Hun gider ikke en gang snakke med ham, for når videnskaben ikke kan overbevise ham om noget, så kan hun heller ikke. Så konsekvent er Mette Frederiksen ikke.

https://www.spiegel.de/politik/ausland/tru...

Det går forrygende med den globale opvarmning: https://gylle.dk/jorden-varmer-op/

 • 5
 • 2

At det er "klimaforandringer" der har forårsaget det er vel rimeligt sikkert, det usikre er hvor meget af det der skyldes mennesker. Særligt Vestantarktis får stor opmærksomhed, men husk på at en del af halvøen ligger nordligere end polarcirklen, tilsvarende placeringen af Island. Resten af Antarktis har måske taget på i vægt, men man har ikke tyngde- og højde-målinger de sidste år.

 • 3
 • 10

Kan, måske, klimamodeller, vil ske, indtil vide svært at se, men NU NU NU, nu er vi endelig kommet til klarhed over hvad der måske og eventuelt kan komme til at ske og det er ganske vist og al tidligere forskning om emnet her hermed fejet af bordet. 14 millimeter siden 1979 siger en nylig forskningsartikel (peer reviewed) er det samlede Antarktis bidrag til den globale havstigning. - så slap bare af. Den artikel kunne journalisten aldrig drømme om at referere fra, kun forskning der kan fremme alarmisme nævnes af DR.

 • 2
 • 8

Den artikel man refererer til kan fås som Open Access fil

Det viser sig at man refererer helt forkert med masser af alarmistiske budskaber, hvor den oprindelige artikel er fuld af antagelser og forbehold! F. eks, er det kun det totalt urealistiske fremtidsscenarie RCP 8.5 der viser en effekt (med alle forbehold for analyserne og de yderligere studie som kræves for at vise rigtigheden af anatgelserne!). RCP 4.5 viser ingen effekt næsten (igen med alle forbehold og antagelser samt en pointering af de yderligere studier som kræves for at vise noget). Men mna gemmer at sige det både i artiklens Abstract og i MSM omtalen ..

Sådan spreder man alarmistiske budskaber!

 • 1
 • 10
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten