andre skriver

Ny coronavariant spreder sig i New York

Illustration: Ivan2010 | WikiMedia Commons

Ligesom den amerikanske vestkyst slås med en mere smitsom coronavariant, er der nu også konstateret bred smitte med en ny variant i New York under betegnelsen B.1.526. Den udgør nu en fjerdedel af de test, der er blevet undersøgt i byen, og i den nye variant indgår mutationen E484K, som vi kender fra den sydafrikanske og brasilianske variant, mens en anden mutation S477N menes også at føre til øget smitsomhed.

Emner : Vira
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via The Verge 30. nov 2021 08:17
Nissan investerer 114 mia. kroner i elbiler
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Der fokuseres på de enkelte mutationer som noget enestående, hvad de sådan set også er. Men det, der mangler i måden, som opmærksomheden danner sig om sygdommens udvikling på, er det overordnede perspektiv.

Det er ret tilfældigt, hvor hurtigt de forskellige mutationer bliver opdaget rundt om i verden, fordi det er så forskelligt, hvordan resourcerne til at detektere mutationerne er fordelt.

For at få et mere præcist overblik over mutationerne, så skal man se på, hvad man ved på baggrund af den samlede indsats, dvs. i forhold til hvor mange sekventeringer der er genneført hvor, hvornår og i relation til sygdommens faktiske udbredelse. Først, når man har de detaljer med i en overordnet optegelse over mutationer, så kan vi begynde at tale om mulighederne for at opnå flokimmunitet, uanset om vi taler om immunitet opnået via vacciner og/eller infektioner.

De her enkeltstående opdagelser af mutationer viser stort set kun en ting, nemlig af man generelt ikke forstår udfordringens karakter.

Den professionelle italesættelse af udfordringen handler om lyset for enden af tunnelen. Den handler om vaccinerne som lyspunktet på den anden side, argumenterne for at se mulighederne, som alle vil identificere sig med frem for restriktionerne.

Det er menneskeligt, at medier, politikere, økonomer, forskere og almindelige borgere vælger at se på muligheder frem for restriktioner og en statisk udfordring. Men det er ikke realistisk.

Mulighederne for fremtiden kommer til at handle om en konstant kamp, hvor mutationerne vil kræve nye typer vacciner og hvor flokimmunitet på nationalt lokalt plan forudsætter flokimmunitet på globalt plan.

Lige nu har vi vaccinenationalisme og protektionisme, dvs. producenterne af vacciner incisterer på at udnytte deres patenter på vaccinerne, bla. med forbud mod at distriburere opskrifterne ud, så produktionen af vacciner kan skaleres op i det niveau, der skal til på globalt øjeblikkeligt plan, for at opnå global flokimmunitet.

Først på det tidspunkt, hvor det siver ind, at kun testning kombineret med adfærdsregulerende tiltag kan holde pandemien ned, er vi kommet frem til det, vi har at se frem til. Det er ikke det lys for enden af tunnelen, som vore ledere vil se.

Men livet med et fortsat meget kreativt virus, det er hvad vi har at se frem til. Vi må lære at se det lyse i dette mørke, som har andre fordele. Virus har grounded 90 % af verdens luftfart, og måske kan det også smadre en ekstremt destruktiv form for globaliseret økonomi.

Vi skal bare lære at leve i det nære og tænke lidt mere på det hele. Det kræver en total omstilling i hovederne på vor magtelite og de fleste af os. Men vi er nogle, som ser det som en kæmpe mulighed. https://www.google.dk/search?source=hp&ei=...

  • 9
  • 10

det er korrekt at vi må lære at leve med denne udfordering også at opdagelsen af nye mutation ændres efterhånden som de forskellige lande bliver bedre til håndtering af test.BBC skriver på deres hjemmeside lidt om hvad og hvad vi ikke ved om denne sygdom. Det intressante er at befolkning og myndigheder og politiker ved nøjagtig det samme. bolden ligger hos videnskaben hvilket nok er positivt og lade den blive hos dem, det kan give lys for enden af tunlen. Det for næppe den stor indflydelse på globalisering, søfart har jo igennem hele vores historie bragt både gode og dårlige ting med sig. Om et par år er det hele glemt hos dem som tkke har mistet nogen .og i det mindste kan COVAX holdes på sporet måske via globalisering.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten