close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Ny amerikansk atomvåbenstrategi: Mindre atomvåben skal øge afskrækkelse

Illustration: STR/AFP/NTB SCANPIX

En ny atomvåbenstrategi, som Pentagon netop har sendt til Det Hvide Hus til godkendelse, lægger blandt andet op til at udvikle flere mindre atomvåben. Ifølge dokumentet skal det ikke blot øge fleksibiliteten, men også våbnenes afskrækkende virkning ved at gøre mulig brug mere troværdig.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Energy Supply 18. maj 2018 11:55 117
Fjernvarme fortrænger naturgas på Als
via Ars Technica 18. maj 2018 07:51 4
Boring Company: Musk vil bore tunnel under Los Angeles
via The Verge 18. maj 2018 07:39
Førerløse biler på offentlige veje i Texas

Eller også øger man risikoen for, at atomvåben bliver anvendt (af amerikanerne - i første omgang), netop fordi de er fleksible. Denne "fleksible oprustning" vil naturligvis bliver efterlignet af Rusland og Kina - hvis vi altså lever længe nok til at opleve det.

  • 5
  • 1

  • men fra et 'vestligt' synspunkt er det vel under alle omstændigheder at foretrække, at denne (mulige) udvikling bliver efterlignet af vore (potentielle) modstandere, frem for at den bliver initieret af dem??


Hvorfor? Hvad er forskellen set med vestlige øjne?

Det er ikke let at lave små effektive atomvåben, så hvis ikke vores potentielle fjender af sig selv kan se en grund til at udvikle dem, hvorfor så bruge penge på dem? Nu har USA så valgt at udvikle disse mindre atomvåben, det gør at beslutningen om at bruge dem bliver letter (de rammer kun et begrænset område og virkningerne er ikke så store ude for dette område... Så nu tvinger USA de øvrige atommagter at følge efter hvorved vores potentielle fjender får adgang til atomvåben som vil være mere acceptable at anvende for verdenssamfundet...

Ingen tvivl om at der hele tiden har været taktiske atomvåben og det er de strategiske der kan udryde jorden... Men hvorfor udvikle videre på dem?

  • 6
  • 3