close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Ny amerikansk atomvåbenstrategi: Mindre atomvåben skal øge afskrækkelse

Illustration: STR/AFP/NTB SCANPIX

En ny atomvåbenstrategi, som Pentagon netop har sendt til Det Hvide Hus til godkendelse, lægger blandt andet op til at udvikle flere mindre atomvåben. Ifølge dokumentet skal det ikke blot øge fleksibiliteten, men også våbnenes afskrækkende virkning ved at gøre mulig brug mere troværdig.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Nordjyske 15. aug 2018 10:34 1
Intel lukker i Danmark - 200 arbejdspladser udflyttes

Eller også øger man risikoen for, at atomvåben bliver anvendt (af amerikanerne - i første omgang), netop fordi de er fleksible. Denne "fleksible oprustning" vil naturligvis bliver efterlignet af Rusland og Kina - hvis vi altså lever længe nok til at opleve det.

  • 5
  • 1


Hvorfor? Hvad er forskellen set med vestlige øjne?

Det er ikke let at lave små effektive atomvåben, så hvis ikke vores potentielle fjender af sig selv kan se en grund til at udvikle dem, hvorfor så bruge penge på dem? Nu har USA så valgt at udvikle disse mindre atomvåben, det gør at beslutningen om at bruge dem bliver letter (de rammer kun et begrænset område og virkningerne er ikke så store ude for dette område... Så nu tvinger USA de øvrige atommagter at følge efter hvorved vores potentielle fjender får adgang til atomvåben som vil være mere acceptable at anvende for verdenssamfundet...

Ingen tvivl om at der hele tiden har været taktiske atomvåben og det er de strategiske der kan udryde jorden... Men hvorfor udvikle videre på dem?

  • 6
  • 3