Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Notre Dame var mellem 15 og 30 minutter fra total ødelæggelse

Illustration: Francois Guillot/Ritzau Scanpix

Det var et spørgsmål om minutter, da Notre Dame-kirken mandag aften stod i flammer. Franske myndigheder fortæller, at den ikoniske kirke var 15 til 30 minutter fra total ødelæggelse, efter at brandfolk risikerede deres liv for at forhindre flammerne fra at sprede sig til to tårne på den vestlige facade.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Universe Today 17. okt 2019 12:08
Boret på Mars-lander har vristet sig fri igen
via The Guardian 17. okt 2019 11:57
NASA viser ny rumdragt frem til kommende måne-mission
via Politiken 17. okt 2019 07:33
Lufthavnen i Hamborg åbner igen efter bombefund
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Al ære og respekt for de dygtige brandfolk som fik ilden under kontrol.

Men er jeg den eneste som sidder og synes, det er lidt voldsomt at brandfolk ligefrem skal risikere deres liv for en død genstand?

Det ville naturligvis være noget andet hvis der var mennesker fanget inde i bygningen.

Jeg ved selvfølgelig godt at denne kirke er et klenodie, uvurdérlig, et fabelagtigt bygningsværk og selve Paris' sjæl og videre i den dur, men derfra og så til at redning af bygningen + indhold skal koste menneskeliv synes jeg er lidt langt.

En sætning som "Der døde tre brandmænd, men til gengæld fik vi reddet orglet!" lyder ikke helt rigtigt i mine ører...

  • 2
  • 1

Nu er der jo altid en risiko i arbejdet. Mund ikke de lokale brandfolk kender både deres egne grænser og katedralens historiske, kulturelle og sentimentale værdi.

Brandmænd i Frankrig, og specielt Paris har helt sikkert både følelser og forståelse af katedralens betydning for landet.

De er sikkert gået lidt længere, uden at gøre noget dumdristigt. Der er jo heller ikke nogen døde eller for den sags skyld tilskadekommnede, så deres professionelle vurdering har jo været korrekt.

Der er altså nogle jobs som har en indbygget risiko for død og lemlæstelse. Det glemmer man nogen gange i det her gennemregulerede land.

De fortjener alle vores respekt.

  • 3
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten