andre skriver

Norske corona-data: Betydeligt lavere risiko for indlæggelse med Omikron

Illustration: kb-photodesign, BigStock

Det norske Folkehelseinstituttet, FHI, har opgjort smittetal og indlæggelser for coronaramte nordmænd i november og december. Smitte med Omikron-varianten forbindes med en 73 procents reduktion i risikoen for sygehusindlæggelse i forhold til Delta. Foreløbige data om indlæggelsestid og ophold på intensivafdelingen tyder også på et midlere sygdomsforløb med Omikron. Da der er tale om hurtig opfølgning på en mindre gruppe af nyligt smittede, skal den konklusion dog tages med et større gran salt. FHI forventer ikke, at presset på sundhedsvæsenet vil aftage: "Man må også tage hensyn til, at Omikron er mere smitsom end Delta, samt at vaccineeffekten ser ud til at være lavere mod Omikron," siger afdelingsdirektør Line Vold fra FHI.

Emner : Coronavirus
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Sundhedsmyndighederne har fra begyndelsen satset på, omikron BA.1 var mindre sygdomsfremkaldende, end Delta. Og når det nu deklareres, at den nuværende udgave af covid-19 ikke længere er samfundstruende, så er man også helt officielt i hus med strategien.

Vi har været heldige. Sygdomsforløbet har ikke medført de stigninger i sygdommens alvor for helt unge, som der var indikationer på i begyndelsen af omikrons udbredelse. Og selv om vi har de højest registrerede infektionsrater i befolkningen, så er det ikke slået over i tilsvarende belastninger af intensivafdelingerne på hospitalerne.

De ubekendte går på BA.2, som nu har overtaget efter BA.1. Det vides ikke, om det betyder, at BA.2 vil kunne geninficere tidligere smittede med Delta, Alpha eller BA.1.

Der er fortsat risiko for, at sygdommen muterer videre over i en kombination af mere alvorlig sygdom kombineret med høj smitteeffektivitet og resistens overfor opnået immunitet.

Den danske strategi går ud på at lade flokimmuniteten opstå her via vacciner og smitte.

Statistisk set og på globalt plan, hvor 8 milliarder borgere i den globale landsby er i tæt kontakt med hinanden, er der tale om lidt af et eksperiment.

Denn bei der Rekombination von Viren kann sowohl eine schwächere als auch eine Variante entstehen, die verheerendere Krankheitswirkungen mit sich bringt.

Deshalb sei die Strategie einer kontrollierten Durchseuchung, nach dessen Abschluss die meisten Menschen immun sind, ein riskantes Spiel. Wenn ein krankmachenderes Virus auftaucht, kann es erneut innerhalb von einigen Wochen zur vorherrschenden Variante werden. https://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch...

  • 2
  • 8

Indse det nu bare: COVID-19 er ikke længere en trussel. De forskellige varianter giver krydsbeskyttelse mod hinanden og fremtidige varianter. COVID vil indtage sin plads i rotationen med de andre corona-vira, der kun giver forkølsessymtomer, når først man har været inficeret én gang. Folkimmuniteten er her lige om lidt, og al den frygt, du og andre giver udtryk for, er aldeles ubegrundet. Lær nu af historien.

  • 5
  • 7

Situationen, som den blev beskrevet på pressemødet d.26/1-22, var i fuld overensstemmelse med alt, hvad jeg personligt har kunnet samle op rundt omkring, og ganske opmuntrende for os, der har været noget udfordret af covid-19s indflydelse på økonomien!

Eksperimentet er lykkedes ind til videre, de to udgaver af omikron kan tilsammen forlænge perioden med meget høje smittetal nogle uger endnu, men det betyder ikke, at disse varianter medfører ret mange alvorlige sygeforløb. Der kreperer kun i omegnen af 20 om dagen, og det er meget lidt, når man tænker på hvor mange, der er at tage af.

En masse mennesker får nogle fridage, og det er heller ikke at kimse af. Syge poder skal passes hjemme eller man er selv(isoleret), der mangler lidt hænder hist og pist, men det er småting i en totalt overproduserende og overforbrugende verdensdel, som den vi tilhører.

Den ubekendte faktor består i, at covid-19 fortsætter med at ændre sit ekstremt ustabile RNA. Der vil opstå nye og spændende udgaver, med nye egenskaber, sådan som Tyra Krause beskrev efter at Brostrøm fantastisk pædagogisk havde forklaret hvordan vi står lige nu.

Wenn ein krankmachenderes Virus auftaucht, kann es erneut innerhalb von einigen Wochen zur vorherrschenden Variante werden.

De danske myndigheder er førende hvad testning og sekventering af genomet angår, og det bliver spændende at følge med i, hvad man finder ud af fremefter. Og så længe der er ca. 7 milliarder for mange af arten, homo sapiens, så er arten kun truet af sin egen succes, ikke dette lille kreative virus.

  • 2
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten